Ξάφνιασε και προβλημάτισε ο κ. Μπεκίρης με τις χθεσινές δηλώσεις του για Αυτοδιοίκηση, και εκτός γραμμής υποψήφιους. Ξάφνιασε ο θυμός και η ένταση που απορρέουν από τις δηλώσεις και προβλημάτισε το περιεχόμενο. Δείχνει ιδιαίτερη αυστηρότητα ο κ. Μπεκίρης για αυτούς που δεν συμμορφώνονται με την κομματική γραμμή. Βέβαια δεν ζητά τη διαγραφή τους, ζητά την παραίτησή τους. Θέτει όμως με πολύ άμεσο και ισχυρό τρόπο θέματα όχι μόνο πολιτικής δεοντολογίας αλλά και ηθικής.
Να υποθέσουμε ότι και στην περίπτωση της κας Μπακογιάννη που διαφοροποιήθηκε σε μείζον εθνικό θέμα χωρίς να παραδώσει την ταυτότητά της, ήταν έτοιμος να προβεί σε πολύ μεγαλύτερης σφοδρότητας δηλώσεις εναντίον της, αλλά τον πρόλαβε ο κ. Σαμαράς που την διέγραψε.
Είναι προφανές ότι στον κ. Μπεκίρη ή αρέσουν οι ξεκάθαρες καταστάσεις ή αδυνατεί να διαχειριστεί τις μπερδεμένες. Έτσι αφού η Νέα Δημοκρατία μέχρι σήμερα, τουλάχιστον επίσημα, δεν έχει δώσει στήριξη σε υποψήφιο, ο κ. Μπεκίρης αποφάσισε να δώσει και την απάντηση στο αίνιγμα «τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια».
Ο κ. Κ. Χριστόπουλος όμως προβάλει και υπεραμύνεται του ανεξάρτητου από κόμματα και του καθαρά Αυτοδιοικητικού χαρακτήρα της παράταξής του. Από τις δηλώσεις όμως του κ. Μπεκίρη προκύπτει ότι πολλά στελέχη της παράταξής του βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία κατόπιν κομματικής εντολής και όχι γιατί πιστεύουν στο πρόγραμμά του και τις ικανότητές του.
Έχει όμως και άλλο ένα πρόβλημα να λύσει ο κ. Χριστόπουλος, σύμφωνα πάντα με τις απόψεις του κ. Μπεκίρη. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, ο κ. Χριστόπουλος έχει το πλεονέκτημα της ισχυρής διείσδυσης και σε άλλους κομματικούς χώρους, κυρίως στο ΠΑΣΟΚ, προφανώς λόγω της πρόσφατης εκλογικής συνεργασίας τους στο ΤΕΕ. Τούτο σημαίνει ότι προσβλέπει για στήριξη και στελέχωση της παράταξής του και σε άτομα κομματικά ενταγμένα στο ΠΑΣΟΚ. Κανονικά λοιπόν θα πρέπει να ζητήσει από αυτούς να παραδώσουν τις κομματικές τους ταυτότητες. Αλλιώς πως θα δεχθεί ο κ. Μπεκίρης να συνεργαστεί ο ίδιος ως βουλευτής και οι κομματικοί του σύντροφοι και φίλοι με άτομα που παραβαίνουν βάναυσα τον δικό του κώδικα ηθικής και δεοντολογίας. Το θέμα είναι και πολιτικό και επικοινωνιακό. Πως θα στηρίξει μια τέτοια παράταξη ;
Δυστυχώς όμως τα δυσάρεστα δεν τελειώνουν εδώ. Η αμεσότητα και αυστηρότητα του κ. Μπεκίρη αποκαλύπτουν ότι δεν ελπίζει σε δεύτερο γύρο για τον κ. Χριστόπουλο. Ίσως αυτό να δικαιολογεί και τον θυμό. Αν ήλπιζε τότε σίγουρα δεν θα ήταν σε τόσο μεγάλο βαθμό επικριτικός. Θα συγκρατούσε τον θυμό του προσβλέποντας σε θετική ψήφο από τους υπό κατηγορίαν υποψηφίους και τους ανθρώπους που τους εμπιστεύονται.
Ενδεχομένως όμως στο βάθος αυτών των δηλώσεων να κρύβεται και μια είδηση. Ο κ. Μπεκίρης να επιθυμεί να αποσυρθεί από την πολιτική. Λογικό συμπέρασμα αν σκεφθεί κανείς ότι με αυτές τις δηλώσεις δεν έκοψε μόνο τις γέφυρες του κ. Χριστόπουλου με τους υπό κατηγορίαν υποψήφιους αλλά και τις δικές του με αρκετούς ψηφοφόρους του.
Ίσως όμως να ήταν απλώς άλλη μία ατυχής δήλωση του κ. Μπεκίρη παρόμοιας με εκείνην πριν τις εσωκομματικές εκλογές που χαρακτήρισε ως γελοιότητα την πρόταση για εκλογή από την βάση του Προέδρου του κόμματος.
(Nίκος Παπαματθαίου) 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top