Αφοπλιστικός και αποκαλυπτικός εχθές στον Πρετεντέρη ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος. Ομολόγησε ότι η αρνητική θέση του κυβερνώντος κόμματος, όταν ήταν Αντιπολίτευση, για την σύμβαση με την COSCO ήταν λάθος. Θυμάστε τη θέση : «Ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας», «παράδοση εθνικής περιουσίας σε ιδιώτες», «αποικιοκρατική σύμβαση», «θα ακυρώσουμε τη σύμβαση», «θα επαναδιαπραγματευθούμε την σύμβαση», «κόκκινος εισβολέας» και άλλα σχετικά. Τότε λοιπόν ο κ. Πάγκαλος και ο κ. Πρωθυπουργός με τις δηλώσεις τους αλλά και την προσωπική τους συμμετοχή στις κινητοποιήσεις αυτών που ξεβολεύονταν, προσπάθησαν να υπομονεύσουν την υπογραφή αυτής της σύμβασης. Κατά λάθος. Τώρα που έλαμψε μπροστά τους η αλήθεια προσέφεραν τον ΟΣΕ, αλλά δυστυχώς δεν έκανε στους Κινέζους, προσφέρουν το Θριάσιο Πεδίο, προσφέρουν αεροδρόμια, λιμάνια, επικοινωνίες, αποθήκες, λάδι και ότι άλλο έχουμε τέλος πάντων. Για να είναι δε σίγουροι ότι οι Κινέζοι θα πάρουν οπωσδήποτε κάτι ακόμα, υπέγραψε σήμερα μαζί τους ο κ. Αντιπρόεδρος της Κύβέρνησης, 14 προκαταρκτικές συμφωνίες. Τέτοια πράγματα.
Στο καφενείο, στη δηλωτή ή την πρέφα αν παίξεις λάθος φύλλο, όχι μόνο γελάνε όλοι μαζί σου αλλά πληρώνεις και τους καφέδες. Αποδεικνύεται λοιπόν ότι στο καφενείο τα λάθη πληρώνονται ηθικά και υλικά και μάλιστα αρκετά ακριβά για αυτό που διακυβεύεται. Στην πολιτική και μάλιστα στις διακρατικές εμπορικές σχέσεις πιστεύουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην ΥΠΕΞ και ο Πρωθυπουργός, επίσης πρώην ΥΠΕΞ, ότι δεν τρέχει τίποτα ; Πιστεύουν δηλαδή ότι όταν μια υπερδύναμη δηλώνει, για τους δικούς της λόγους και τα δικά της συμφέροντα, ότι επιθυμεί να γίνετε εταίροι και υπογράφει μαζί σου σύμβαση με τους όρους που συμφωνήσατε, μπορεί να καταπιεί κραυγές, βρισίδι και «εξυπνάδες» μαθητευόμενων πολιτικών ; Μπορεί να ανεχθεί οικονομική και ηθική ζημία από απεργίες έξαλλων συνδικαλιστών, μόνο και μόνο γιατί εκτίμησε «λάθος» ο κ. Πάγκαλος και ο κ. Πρωθυπουργός ; Πόσα μας κόστισε το «λάθος» ; Πιθανότατα δεν θα μάθουμε ποτέ και πιθανότατα πάρα πολύ ακριβά, όχι για να μας εκδικηθούν αλλά για να μάθουμε ότι δεν είναι όλα παιχνίδι.
Οι Κινέζοι θέλουν να κάνουν δουλειά με την Ελλάδα και θα κάνουν ακόμα και αν δεν μας θεωρούν σοβαρούς. Διότι δεν πιστεύω να νομίζει κανείς ότι θεωρούν σοβαρούς ηγέτες που όχι μόνο δεν έχουν στρατηγική αλλά και στις τακτικές τους κινήσεις είναι απαράδεκτοι και αλλάζουν θέσεις σαν πουκάμισα. Εδώ που τα λέμε πως είναι δυνατό να είναι κανείς σοβαρός όταν δεν ξέρει ακριβώς ποιο είναι το σχέδιό του. Η Ελλάδα ήταν και είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Ήθελε να έρθουν επενδύσεις ο κ. Παπανδρέου και οι περί αυτόν ή δεν ήθελε ; Αν δεν ήθελε γιατί άλλαξε τώρα γνώμη ; Εκτός αν απλώς ήθελε να τις φέρει ο ίδιος και αντιδρούσε έτσι επειδή τις έφερε άλλος. Όμως ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, μιλάμε για υπεύθυνη εθνική στάση ή για καραγκιοζιλίκι ;
Δυστυχώς όμως φαίνεται ότι στην κυβέρνηση ανεκάλυψαν ότι έκαναν και άλλα «λάθη» τα οποία μάλλον θα αποκαλυφθούν εν ευθέτω χρόνω. Ό κ. Πάγκαλος μας προϊδέασε. Στην χθεσινή του τοποθέτηση πρόσθεσε επί λέξει «….Όποιος θέλει να μην αλλάζει θέσεις να πάει σε μοναστήρι». Δηλαδή δεν είναι και τόσο κακό να αλλάζεις κάθε τόσο θέσεις. Προφανώς ακόμα και αν το θέμα αφορά εθνική κυριαρχία, ΑΝΟΙΚΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, την οικονομία στο χείλος του γκρεμού κλπ. κλπ.

(του Νίκου Παπαματθαίου)


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top