Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, ο κύριος Φούρας για μια ακόμα φορά προσπάθησε να «πετάξει την μπάλα στην κερκίδα». Με μια παράλογη εμμονή, έδειξε ότι δεν αφουγκράζεται τον παλμό της κοινωνίας. Αποφεύγοντας να ασχοληθεί με την ουσία του ζητήματος, που έχει να κάνει με την απαράδεκτη τακτική του όλα αυτά τα χρόνια στο ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας. Λαλίστατος στην αρχή του δημοτικού μας συμβουλίου, με λόγο ψευδεπίγραφα καταγγελτικό, ειρωνικό, ανελαστικό και απαξιωτικό απέναντι στους παρευρισκόμενους συμπολίτες μας, αλλά και στο μείζον θέμα της πόλης μας, που είναι η διαχείριση των απορριμμάτων.
Αμίλητος ο κύριος Φούρας στην συνέχεια, αν και προκλήθηκε με ερωτήσεις δεν έδωσε καμία απάντηση σε μείζονα και τεκμηριωμένα θέματα που του τέθηκαν χθες.
Έδειξε ότι παραμένει εγκλωβισμένος σε μικροπολιτικές πρακτικές περασμένων ετών, ενώ απέδειξε περίτρανα με την στάση του, την αναποτελεσματικότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης όταν στραγγαλίζεται από τους κομματικούς μηχανισμούς.
Μόνο έτσι η εξηγείται η στάση του κυρίου Φούρα, που παραγκωνίζει την πόλη, που αγνοεί και περιφρονεί τους Πατρινούς, για να μην κακοκαρδίσει και ενοχλήσει τους ταγούς που ανήκουν στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Όμως επειδή,
Δεν άντεξε την παλλαϊκή κινητοποίηση, μαχητικότητα και οργή, που εκπορεύτηκαν από το δίκαιο αίτημα των συμπολιτών μας και των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου.
Δεν άντεξε να δει, ότι ο λαός των Πατρών, δεν είναι ιθαγενείς που μπορεί να καλοπιάνει με καθρεφτάκια.
Δεν άντεξε τα επιχειρήματα, για αυτό δεν απάντησε.
Δεν άντεξε την συμφωνία των παρατάξεων στα πρόδηλα και στα αυτονόητα.
Δεν άντεξε και δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι με το να λοιδορεί, να παραπλανά, και να υποτιμά τους συμπολίτες μας, αλλά και το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, απλώς υποτιμά το λειτούργημα το οποίο υπηρετεί.
Δεν άντεξε την χθεσινή «αφύπνιση» του δημοτικού συμβουλίου, που με την χθεσινή ονομαστική ψηφοφορία έδειξε ποιοι έχουν ψυχή.
Ας καταλάβει τουλάχιστον ότι τα σημαντικά θέματα της πόλης δεν λύνονται με τεχνάσματα και μεγάλα διαφημιστικά προγράμματα σαν και αυτά που μας χόρτασε για να αντιπαρέλθει την απραξία του.
Ας αντέξει τουλάχιστον, ας αφουγκραστεί τον κοινωνικό παλμό και ας πάρει το μάθημα του από τους ενεργούς πολίτες
που «δεν εγκλωβίζονται», προσπερνάνε τις κομματικές γραμμές, οργανώνονται, μάχονται και προπάντων διεκδικούν.
Ας καταλάβει ότι δεν μπορεί να νίπτει τας χείρας του, για το σημερινό κατάντημα της Πάτρας.
Ας αντέξει για λίγο ακόμα, γιατί αυτός ο λαός έχει καταλάβει ότι η πόλη θέλει Δήμαρχο και όχι Πόντιο Πιλάτο.
Λένα Καλεντζώτη (φωτο) & Σπύρος Πολίτης
Δημοτικοί Σύμβουλοι Πατρέων

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top