Σε νέες σοβαρότατες καταγγελίες κατά του Α. Βγενόπουλου και της Marfin προχώρησε ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Τσιρώνης, ο οποίος συμμετείχε στην εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδι και αποκάλυψε το ρόλο του επιχειρηματία στην υπόθεση.
Σύμφωνα με τον κ. Τσιρώνη από την υπόθεση Βατοπεδίου, μέχρι την ημέρα που αποκαλύφθηκαν τα στοιχεία, υπήρξαν ωφελημένοι επιχειρηματίες, όπως ο κ. Πάπιστας, που έκανε τo Real Estate και ο κ. Βγενόπουλος και η Marfin με τις δανειακές συμβάσεις προς τη μονή.
Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει «αμύθητα και τεράστια» τα ποσά με τα οποία δανειοδοτήθηκε από τον κ. Βγενόπουλο και τη Marfin η Μονή Βατοπεδίου, ποσά που – όπως είπε- ξεπερνούν τα 160 εκατομμύρια ευρώ.
«Υπήρχε μόνο ένα δάνειο 80 εκατομμυρίων ευρώ προς τη Μονή, από το οποίο τα 50 εκατομμύρια, σχεδόν την ίδια μέρα , η Μονή Βατοπεδίου τα χρησιμοποίησε για να συμμετέχει στην αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Marfin», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιρώνης στον ραδιοσταθμό Alpha 9.89.
Πρόσθεσε επίσης ότι πρόκειται για «μία μη συνήθη τραπεζική – χρηματοπιστωτική συναλλαγή για την οποία ελέγχονται και η Τράπεζα της Ελλάδας και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ως εποπτικά όργανα».
Ο κ. Τσιρώνης αναφέρεται και σε άλλο δάνειο ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, τον Σεπτέμβριο του 2007, περίοδο, που όπως λέει, ο κ. Βγενόπουλος αγόραζε κρίσιμο ποσοστό του ΟΤΕ. Με αυτό το δάνειο, σύμφωνα με τον κ. Τσιρώνη, ο κ. Βγενόπουλος έβαλε τη Μονή Βατοπεδίου να αγοράσει εκείνο το διάστημα μετοχές του ΟΤΕ και εδώ, όπως λέει, ενδεχομένως πρέπει να εξεταστεί και το θέμα της «χειραγώγησης της μετοχής» του εθνικού τηλεπικοινωνιακού φορέα το καλοκαίρι του 2007.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι επιχειρηματίες χρησιμοποιούσαν ως «αχυράνθρωπο τη Μονη Βατοπεδίου και κέρδιζαν σε βάρος της περιουσίας του ελληνικού λαού».
Γιατί «περιουσία του ελληνικού λαού είναι», όπως λέει χαρακτηριστικά, «και ο ΟΤΕ και η Ολυμπιακή και ό, τι άλλο προκύψει στη συνέχεια».
(star.gr)

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top