«Η Ελλάδα θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους πιθανότατα τον Αύγουστο», δηλώνει ο επικεφαλής οικονομολόγος της High Frequency Economics, Carl Weinberg, σε συνέντευξή του σήμερα στο CNBC.
«Η χώρα θα υποκύψει γιατί είναι βαθιά χρεωμένη και η προσέγγιση της Ευρωζώνης στο πρόβλημα είναι εντελώς λανθασμένη. Η αναδιάρθρωση είναι πιθανή τον Αύγουστο γιατί τότε η Ελλάδα θα πάρει τη δεύτερη δόση από το πακέτο βοήθειας της συμφωνίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τονίζει ο Weinberg, ενώ συμπληρώνει ότι κάτι τέτοιο θα γίνει όσο ανώδυνα για να μην καταστραφεί το ευρώ. «Δεν γίνεται να μετατρέψεις μια βαθιά χρεωμένη χώρα σε αξιόπιστη με το να της δανείζεις όλο και περισσότερα χρήματα», συνεχίζει ο επικεφαλής, καθώς διαπιστώνει ότι «η Ελλάδα βυθίζεται περισσότερο μέρα με τη μέρα γιατί το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται άμεσα και σωστά». Τέλος, θεωρεί ότι η χώρα δεν θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στους απαραίτητους στόχους της συμφωνίας του πακέτου, οπότε δεν θα παραλάβει και τη δεύτερη δόση. Παρόλα αυτά, άλλοι ευρωπαίοι αναλυτές παρουσιάζονται περισσότερο αισιόδοξοι και θεωρούν ότι τα χρήματα θα δοθούν ακόμα και αν η χώρα δεν πληροί τις προϋποθέσεις. «Με το να τρέφουμε ελπίδες για την Ελλάδα, τρέφουμε και για όλο το τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης», δηλώνει ο Hans Redeker, επικεφαλής της BNP Paribas, και συμπληρώνει ότι «θα προστατέψουμε το σύστημα για όσο γίνεται, μέχρι να είμαστε βέβαιοι ότι η Ελλάδα είναι οικονομικά αξιόπιστη».
(bankingnews.gr)

Online-press: Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Πιέρος, ο οποίος ανέλαβε να διερευνήσει το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων για την πτώχευση της χώρας καλείται τωρα να φωνάξει για κατάθεση τον Carl Weinberg!!

1 σχόλια :

Πολίτης της Μπανανίας είπε... 11 Ιουνίου 2010 - 7:48 μ.μ.

Η Ελλάδα απαγορεύεται να κάνει αναδιάρθρωση χρέους, ήταν ένας απο τους πρώτους όρους που υπέγραψε, γι αυτό και ο ΓΑΠ ξεροκαταπίνει όταν το ακούει και είπε πως δεν θα προχωρήσει σε κάτι τέτοιο.

Καθίστε και θα δείτε τώρα που η Ελλάδα έκανε συμφωνία με τον διάβολο πως θα βγουν στην φόρα τα ψιλά γράμματα του συμβολαίου.

Απαγορεύεται η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Αυστηρότατους όρους περιέχει η σύμβαση δανεισμού της Ελλάδας με 80 δις ευρώ από τις χώρες μέλη της Ευρωζώνης η οποία κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

http://tinyurl.com/34trz3g

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top