Από τις offshore πήγε στο... off ΡΑSΟΚ! Τελικά μάθαμε ποιος κρυβόταν πίσω από τον cabinet man. Αντε τώρα να βρούμε και ποιοι κρύβονται πίσω απ΄ τους... μπλάνκο man!..

Ο Πρωθυπουργός μας Γιώργος Παπανδρέου έκλεισε την πρόσφατη επίσκεψή του στον λίβυο ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι μέσα σ΄ ένα πολύ θερμό κλίμα! Ο προηγούμενος έλληνας πρωθυπουργός που είχε επισκεφθεί τη Λιβύη ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου! Ανάμεσα όμως σ΄ αυτές τις επισκέψεις των δύο Πρωθυπουργών, μην ξεχνάμε ότι είχε μεσολαβήσει και η επίσκεψη για συνέντευξη από τον Καντάφι της κ. Δήμητρας Λιάνη- Παπανδρέου!.. Τρεις Παπανδρέου σε περίπου 24 χρόνια κάθησαν και μίλησαν με τον λίβυο ηγέτη, κάτω από τη θρυλική τέντα του!
Συμπτώσεις και ομοιότητες μεταξύ Ελλάδας- Λιβύης. Πρώτον, και οι δύο χώρες έχουν από μία πόλη με το όνομα Τρίπολη. Δεύτερον, και ο Μουαμάρ Καντάφι - όπως πολλοί έλληνες πολιτικοί- έχει φροντίσει να διορίσει τον γιο του επικεφαλής της Ολυμπιακής Επιτροπής της Λιβύης. Τρίτον, και ο Καντάφι, όπως πολλοί έλληνες συνομήλικοί του- κοντεύει τα 70- έχει εντελώς φυσικά, μαύρα κορακίσια μαλλιά!..

Διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ: Αραγε θα βγει κοινή συναινέσει; Πώς θα μοιρασθεί η περιουσία η αποκτηθείσα κατά τη διάρκεια της συμβίωσης; Τέλος, ποιος θα πάρει την κηδεμονία των παιδιών;
Μήπως είναι πάλι καιρός ο Συνασπισμός να αλλάξει όνομα; Μια καλή ιδέα θα ήταν να ονομασθεί... Συνασπισμός διά βίου διασπώμενος!

Συνέβη πριν από λίγες μέρες: Ελληνική παρέα βγαίνει από σικ εστιατόριο του Λονδίνου, στη Ρίτζεντ Στριτ. Εκεί τους πλησιάζει ένας ζητιάνος, ζητώντας βοήθεια. Ο Ελληνας που του δίνει λίγες λίρες τον ρωτάει και πώς έφτασε σ΄ αυτό το σημείο. Και ο εγγλέζος ζητιάνος μόλις αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για Ελληνα του επιστρέφει την ελεημοσύνη λέγοντας: «Α! Ελληνες είσαστε. Πάρτε πίσω τα λεφτά σας, εσείς έχετε πιο μεγάλη ανάγκη»!..

Μια ζωή σ΄ αυτόν τον τόπο το ίδιο γίνεται: αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες και μειώνονται θεαματικά οι... υποκειμενικές αξίες!
Στο μέλλον- όπως πάει το Ασφαλιστικό- θα μας απολύουν χωρίς αποζημίωση! Αντίθετα, θα πρέπει ίσως να πληρώνουμε αποζημίωση στους εργοδότες όταν μας προσλαμβάνουν!..
Πώς γίνεται πάντα να φταίμε εμείς; Εξηγώ: φθάσαμε- όπως μας λένε- στην οικονομική κρίση επειδή ήμασταν σπάταλοι και ξοδεύαμε ασύστολα. Τώρα, πάλι εμείς φταίμε για την καθίζηση της αγοράς γιατί - όπως μας λένε- δεν ψωνίζουμε για να κινηθεί το χρήμα...
Αυτή τη φορά η κυβέρνηση υπόσχεται: α) Το μαχαίρι θα φθάσει στο κόκαλο!
2) Θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της οικονομικής διαφθοράς, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται! 3) Θα αποκαλυφθούν όλα τα ονόματα των ενόχων, όσο καλά κι αν κρύβονται κάτω από... μπλάνκο! Τα πράγματα έχουν αγριέψει πολύ!..
Και καλά να ζητάς απ΄ τη Siemens σουίτες, χορηγίες, τηλεφωνικά κέντρα, ψυγεία, κουζίνες, πλυντήρια, αλλά να ζητάς και... λεμονοστύφτες; Μιλάμε για... παξιμαδοκλέφτες! Τι διαφορά έχει η προεκλογική χορηγία από τη μίζα; Ο,τι διαφορά έχει και η Siemens από το Βατοπέδι!..
(της Εύης Κυριακοπούλου στα Νέα)

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... 13 Ιουνίου 2010 - 11:29 π.μ.

Τρίποκη Λιβύης=Καντάφι=Δικτατορία-εκπαίδευση τρομοκρατίας
Τρίπολη Ελλάδας=Λαλιώτης=εκπαιδευμένος τρομοκρατίας-σοσιαλιστής-πλουτοκράτης.
ΓΑΠ=κομιστής αμοιβαίων χαιρετισμών.
Τίποτα δεν ξεχνιέται, όσο και να κρύβονται

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top