Ξεπερνά το 80% η πιθανότητα νέας υποβάθμισης της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας από τη Moody’s, καθώς η κυβέρνηση πασχίζει να περάσει τα μέτρα που θα μειώσουν το έλλειμμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του οίκου.
«Μια υποβάθμιση πολλών βαθμίδων είναι πιθανή», ανέφερε η Moody’s. Αντίθετα, μια αναβάθμιση θεωρείται «απίθανη στο κοντινό μέλλον».
Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Απριλίου ο οίκος υποβάθμισε την αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε «A3» από «Α2». Την αξιολόγηση των ελληνικών κρατικών ομολόγων είχε υποβαθμίσει σε «junk» η Standard & Poor’s στις 27 Απριλίου, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που ένα κράτος-μέλος χάνει το investment grade.
"Το μέγεθος της υποβάθμισης εξαρτάται από την αξιολόγηση της πιθανότητας η Ελλάδα να τηρήσει τους όρους που επιβάλλει το κοινό πακέτο στήριξης από Ευρωζώνη/ΔΝΤ και να σταθεροποιήσει το έλλειμμα και αντίστροφα", σημειώνει στην έκθεσή της η Moody΄s. "Η έκταση του τρέχοντος προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής έχει αυξήσει το πολιτικό ρίσκο αφού ζητάται από τον ελληνικό πληθυσμό να δεχτεί πολύ απαιτητικούς όρους". /capital.gr


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top