Με τον αναστεναγμό, ο οργανισμός επαναφέρει στους σωστούς ρυθμούς το αναπνευστικό σύστημα. Τα αίτια ενός αναστεναγμού δεν είναι μόνον η οικονομική κρίση ή ένας χαμένος έρωτας.
Σύμφωνα με βέλγους επιστήμονες, η κύρια αιτία είναι το αναπνευστικό μας σύστημα και η διατήρησή του στους επιθυμητούς ρυθμούς όταν αυτό τείνει να «ξεφύγει». Με άλλα λόγια, ο αναστεναγμός είναι για την αναπνοή το ισοδύναμο της επανεκκίνησης του υπολογιστή.
Το αναπνευστικό είναι ένα δυναμικό σύστημα και μάλιστα ιδιαίτερα χαοτικόδιάφοροι εσωτερικοί και εξωτερικοί παράγοντες επηρεάζουν την ποσότητα του οξυγόνου που χρειαζόμαστε και διατηρούν τους πνεύμονές μας υγιείς. Γι΄ αυτού του είδους τα συστήματα χρειάζεται ένας παράγοντας θορύβου για να ανταποκριθούν με επιτυχία σε δύσκολες περιπτώσεις.
Μια βαθιά ανάσα, μια «διπλή ανάσα» όπως την ονομάζουν οι ειδικοί, μπορεί επαναφέρει το σύστημα. Σε στιγμές στρες, όταν οι ρυθμοί της αναπνοής μας αλλάζουν ξαφνικά, ο αναστεναγμός αδειάζει τις κυψελίδες από τον αέρα.
Χρειάζεται προσοχή όμως, καθώς οι συνεχείς αναστεναγμοί έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα αποπροσανατολίζοντας το αναπνευστικό σύστημα, όπως συμβαίνει σε κρίσεις πανικού. Γι΄ αυτό σε όσους υποφέρουν από συχνές κρίσεις συνιστώνται μαθήματα ελέγχου της αναπνοής τους.

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top