Με ρύθμιση της τελευταίας στιγμής στο Πολυνομοσχέδιο - η οποία ούτε καν ανακοινώθηκε - η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας προέβη σε πρωτοφανή υποβάθμιση των τίτλων των αποφοίτων των Διδασκαλείων Μετεκπαίδευσης, τιμωρώντας έτσι 15.000, περίπου, εκπαιδευτικούς Π.Ε. οι οποίοι εισήχθησαν σ' αυτά ύστερα από αδιάβλητες Πανελλήνιες εξετάσεις και φοίτησαν υποχρεωτικά για δύο χρόνια. Συγκεκριμένα στο άρθρο 13, που αναφέρεται στην επιλογή στελεχών, εκπαίδευσης, παρ.2 εδάφιο γ, ο τίτλος του Διδασκαλείου Μετεκπαίδευσης μοριοδοτείται με δύο μόρια, ενώ σε όλα τα προηγούμενα αντίστοιχα νομοθετήματα μοριοδοτούνταν με τέσσερα μόρια, όσο και τα διετή μεταπτυχιακά.

Στο ίδιο άρθρο τα μεταπτυχιακά του ενός έτους (και μάλιστα χωρίς εξετάσεις) μοριοδοτούνται με τέσσερα μόρια και η πιστοποιημένη επιμόρφωση 40 ωρών στις Τ.Π.Ε. με δυο μόρια (όσο και το διετές Διδασκαλείο)!!!

* Το Δ.Σ. της ΔΟΕ καταγγέλλει σ' όλους τους εκπαιδευτικούς Π.Ε. την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας για την παραπάνω απόφαση, η οποία υποβαθμίζει το θεσμό των Διδασκαλείων και εντείνει τη φημολογία των τελευταίων μηνών περί κατάργησής τους. Υπενθυμίζουμε στην πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας ότι τα Διδασκαλεία λειτουργούν στην Π.Ε. από το 1920 και αναβαθμίστηκαν από το σημερινό πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου με το Ν. 2327/95, με τον οποίο εντάχθηκαν στα πανεπιστήμια όλης της χώρας. Όποιος σκέφτεται να τα καταργήσει θα βρει απέναντί του και τους 80.000 εκπαιδευτικούς της Π.Ε.

* Δηλώνουμε, επίσης, πως σε καμιά περίπτωση δε θα δεχθούμε τα τετελεσμένα του Πολυνομοσχεδίου τα οποία πολύ σύντομα θα ανατραπούν, όπως συνέβη και στο παρελθόν με άλλα νομοθετήματα, γιατί δεν έχουν καμιά στήριξη από τον εκπαιδευτικό κόσμο.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top