«ΑΠΟΒΑΣΗ» στην Αθήνα πραγματοποιεί την προσεχή Παρασκευή η επιχειρηματική ελίτ της Τουρκίας. Ως και 100 επιχειρηματίες αναμένεται να συνοδεύουν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επισκέπτεται την Ελλάδα για διήμερη επίσημη επίσκεψη, προσκεκλημένος του έλληνα πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου. Οι τούρκοι επιχειρηματίες προέρχονται από όλο το οικονομικό φάσμα της χώρας και έχουν υψηλές βλέψεις. Ο τουρισμός, οι κατασκευές, η ενέργεια, οι μεταφορές, αλλά και οι χτυπημένες από την οικονομική κρίση τράπεζες
βρίσκονται στο στόχαστρό τους
. Και η Αθήνα εμφανίζεται να πιστεύει ότι η οικονομική συνεργασία μπορεί να γίνει το «κλειδί» για την υπέρβαση των ελληνοτουρκικών διαφορών.
Παράλληλα, διπλωματικές πηγές εκτιμούν ότι η Αθήνα εμφανίζεται θετική σε μείωση του δυσβάστακτου βάρους των εξοπλισμών. Από την άλλη πλευρά, η Αγκυρα διαβλέπει επενδυτικές και εμπορικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, χωρίς όμως να παραιτείται από τις πάγιες διεκδικήσεις της στο Αιγαίο. Επιπλέον, η Τουρκία θα θέσει επί τάπητος με εμφατικό τρόπο τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, αλλά και την ανάγκη ταχείας επίλυσης του Κυπριακoύ.
(Το Βήμα)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top