Πυρετό έχουν οι αγορές ομολόγων. Κι αυτό γιατί υποπτεύονται ότι πάμε για αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας. Είναι κάτι που αρνείται όχι μόνο ο δικός μας υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αλλά και η γαλλίδα ομόλογός του Κριστίν Λαγκάρντ. Την ίδια ώρα, ο στενός και ο ευρύτερος κύκλος ανθρώπων του Πρωθυπουργού αρχίζουν και μπαίνουν σε σκέψεις ανασχηματισμού. Δεν πρόκειται για πυρετό, αλλά για δέκατα. Ωστόσο το θερμόμετρο έχει ανέβει. Οι συζητήσεις είναι πρόωρες και δεν έχουν εστιαστεί σε πρόσωπα. Φοβούμαι όμως πως η γυναικεία ποσόστωση της κυβέρνησης θα υποστεί πλήγμα. Εκτός αν βρουν άλλες κυρίες για να τις αντικαταστήσουν.
Υστερα από αυτό το κατατοπιστικό προοίμιο, δράττομαι της ευκαιρίας για να αποδώσω γλαφυρά δύο στιγμές - μια πρόσφατη και μια λιγότερο πρόσφατη- από τη συμμετοχή της υπουργού Γεωργίας Κατερίνας Μπατζελή (φωτό κάτω) στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο. Κλειδί σε αμφότερες τις περιπτώσεις είναι το ρήμα παίρνω.
Διπλό κόψιμο
Η λιγότερο πρόσφατη στιγμή αφορά δύο νομοσχέδια που είχε επιχειρήσει να εισηγηθεί στο Υπουργικό η Κατερίνα. Το ένα αφορούσε τους συνδικαλιστικούς φορείς και το άλλο το μητρώο αγροτών. Το πρώτο τής ζήτησαν με συνοπτικές και όχι κομψές διαδικασίες να το αποσύρει- «πάρ΄ το πίσω»- οι Θόδωρος Πάγκαλος και Ευάγγελος Βενιζέλος. Κι αυτό γιατί εκρίθη επί τόπου αντισυνταγματικό σε βασικές διατάξεις του.
Πολυλογία
Η πρόσφατη στιγμή αφορά το δραματικό άτυπο Υπουργικό της περασμένης Πέμπτης, όταν συζητήθηκε η προσφυγή της χώρας στον μηχανισμό βοήθειας Ε.Ε.ΔΝΤ. Η ατμόσφαιρα ήταν βαριά κι ασήκωτη. Αλλά η Κατερίνα επέμενε να μακρηγορεί. Αυτό απέλπισε αρκετούς υπουργούς, διότι- όπως λέει ένας εξ αυτών- «όταν συμμετέχεις σε επιτελικό όργανο, κάνεις σύντομες παρεμβάσεις τριών ή τεσσάρων λεπτών. Δεν βγάζεις ατελείωτους λόγους».
Ακόμη χειρότερα χειρότερα όμως έγιναν τα πράγματα διότι η Μπατζελή, μην έχοντας μπει στα βαθιά της διαχείρισης χρέους και της αγοράς ομολόγων, έκανε τοποθέτηση που έδειχνε ότι δεν είχε καταλάβει τα θέματα... Το αποτέλεσμα ήταν να έχουμε ευγενικές υποδείξεις του Πρωθυπουργού και συνεχείς διευκρινίσεις από τους υπουργούς του οικονομικού επιτελείου. Παρ΄ όλη την ενεργοποίηση της κυβερνητικής βοήθειας, η Μπατζελή είχε εγκλωβιστεί σε έναν συλλογισμό που δεν της έβγαινε. Οπότε ακούγεται από το βάθος της αιθούσης: «Πάρ΄ το αλλιώς!».
(ΤΑ ΝΕΑ)

Το καταλάβαμε το καταλάβαμε η Κατερίνα είναι πλέον ένας από τους αδύναμους κρίκους. (Θυμάστε το παιχνίδι με την ....σκληρή Ακρίτα και την παρωδία του, από τον Μητσικώστα με την γνωστή ατάκα του ....."τον πούλο") Θυμηθείτε το στο παρακάτω βιντεάκι

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top