Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, με την παράταξη «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», θα είναι ο Γιάννης Μπουτάρης, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τους άλλους δύο δημοτικούς συμβούλους της παράταξης, Παναγιώτη Αβραμόπουλο και Ανδρέα Κουράκη.
Στόχος της παράταξης είναι να κερδίσει τις εκλογές για να γίνει αλλαγή στη διοίκηση του Δήμου και ο κ. Μπουτάρης κάλεσε τις άλλες δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης να συμφωνήσουν σε κοινό υποψήφιο, ενώ δήλωσε και έτοιμος να μην είναι ο ίδιος επικεφαλής, αν βρεθεί κάποιος καλύτερος. Κάλεσε, επίσης, τα κόμματα να μην δώσουν χρίσμα στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Το επόμενο διάστημα η «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» θα οργανώσει πολιτική εκδήλωση, στην οποία θα καλέσει τις άλλες παρατάξεις και θα θέσει επί τάπητος το ζήτημα της κοινής καθόδου.
«Η υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη ενώνει και κερδίζει», σημείωσαν οι Π. Αβραμόπουλος και Α. Κουράκης. Και ο τρεις δημοτικοί σύμβουλοι κατηγόρησαν τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο ότι λειτουργεί ως «κομματικός εγκάθετος», χρησιμοποιεί για την προσωπική του προβολή τα δημοτικά ΜΜΕ και αναρωτήθηκαν πώς είναι δυνατό να δηλώνει ότι θέλει να είναι εκ νέου υποψήφιος όταν στα Ταμεία του Δήμου υπάρχει ανοιχτό το θέμα της υπεξαίρεσης περίπου 30.000.000 ευρώ.
(kathimerini.gr)1 σχόλια :

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ είπε... 10 Μαρτίου 2010 - 4:15 μ.μ.

ΑΝΤΙ ΣΧΟΛΙΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ!

ΠΩΣ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ.
“Αγαπητέ Βασίλη,
Οποιαδήποτε διαφορά μου μαζί σου, ακόμη και η πιο έντονη, κινείται αποκλειστικά και μόνο στο επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Καμία δήλωση ή ενέργειά μου, ακόμη και η πιο οξεία κριτική μου, δεν είχε ούτε έχει ως στόχο το πρόσωπό σου. Έχεις ‘δικονομικά’ τη δυνατότητα να ανακαλέσεις την αγωγή που εκκρεμεί και σου ζητώ να το κάνεις.
”Γιατί τιμώ και υπολήπτομαι απερίφραστα τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο ως πολιτικό και ως άνθρωπο. Ως καταξιωμένο επαγγελματία και αθλητή. Ως άξιο πολίτη της Θεσσαλονίκης.
”Θεωρώ επίσης ότι, όποια και αν είναι η έκβαση της δίκης στο μεθαυριανό δικαστήριο, κανείς από τους δύο δεν θα βγει κερδισμένος και κυρίως δεν θα βγει κερδισμένη η πόλη μας. Δεν πρέπει να πιστέψει κανείς ότι στην πόλη μας ‘τρωγόμαστε σαν τα σκυλιά’, αντί να κάνουμε τη δουλειά μας. Δεν πρέπει να δοθεί σε κανέναν ‘καλοθελητή’ η δυνατότητα να παρουσιάσει δυσμενείς εικόνες για την πόλη μας, τους πολιτικούς της και κυρίως τους πολίτες της που εμπιστεύονται συγκεκριμένα πρόσωπα και τα τιμούν με την ψήφο τους. Και η πολιτική αντιπαράθεση των δημοτικών παρατάξεών μας δεν είναι καλό να γίνει αντικείμενο δίκης. Γι’ αυτό τιμώ και χαιρετίζω προκαταβολικά την κίνησή σου ως ένδειξη πολιτικής και ανθρώπινης αίσθησης ευθύνης.
Φιλικά και με εκτίμηση
Γιάννης Μπουτάρης”.


Δεκ 15, 2008

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top