Ένα πολύ χαρακτηριστικό δείγμα της ασύδοτης συμπεριφοράς του τραπεζικού καρτέλ αλλά και της νοοτροπίας που διακατέχει τους εκπρόσωπους του φέρνει στη δημοσιότητα, καταγγέλλοντάς το, ο Ευάγγελος Κρητικός, πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Προστασίας Πολιτών - Καταναλωτών - Δανειοληπτών.
«Εκπρόσωπος εισπρακτικής εταιρείας που ενεργούσε για λογαριασμό της Γενικής τράπεζας, τηλεφώνησε σε δανειολήπτη, ο οπoίoς τύγχανε να είναι και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να του υπενθυμίσει τις οφειλές του. Ο δανειολήπτης (στέλεχος του ΠΑΣΟΚ) απάντησε στον υπάλληλο της εισπρακτικής εταιρείας ότι πρόκειται να υπαχθεί στο καινούργιο σχέδιο νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση Παπανδρέου διά της αρμοδίας υπουργού κας Κατσέλη. Η απάντηση που έλαβε ήταν η ακόλουθη εκπληκτική: Ποιος Παπανδρέου, ποια Κατσέλη, ποιο σχέδιο νόμου και ποια κουραφέξαλα, εσένα δεν σε σώζει ούτε το Άγιο Πνεύμα!
Το προαναφερθέν συμβάν που έρχεται να προστεθεί σε εκατοντάδες άλλα παρόμοια περιστατικά και ενυπόγραφες καταγγελίες δανειοληπτών φανερώνει και περιγράφει ανάγλυφα το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη χώρα και το τι αντιμετωπίζει ο ανυπεράσπιστος Έλληνας πολίτης - καταναλωτής - δανειολήπτης.
Τα ερωτηματικά που προκύπτουν είναι τεράστια. Τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και οι θεσμοθετημένες Αρχές είναι σε θέση να προστατεύσουν το μέσο Έλληνα πολίτη από τις αρπαχτικές διαθέσεις των πάσης φύσεως καρτέλ και ολιγοπωλίων που στη κυριολεξία λεηλατούν τα εισοδήματα των ελληνικών νοικοκυριών;
Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο; Η υπεύθυνη κυβέρνηση που εκλέχθηκε με τους ψήφους του ελληνικού λαού; Η Βουλή των Ελλήνων που νομοθετεί; Ή το καρτέλ των τραπεζιτών; Η απάντηση στα παραπάνω ερωτηματικά πιθανότατα αποδεικνύει το γιατί σαν χώρα, σαν κοινωνία και σαν οικονομία έχουμε οδηγηθεί στο χείλος της χρεωκοπίας και της κατάρρευσης».
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top