Με λαμπρότητα και φέτος θα γιορτάσει στην Πάτρα την Κυριακή 21 Μαρτίου ο Σύλλογος των Αιτωλοακαρνάνων Πάτρας «Κοσμάς ο Αιτωλός» την 184η επέτειο της ηρωϊκής Εξόδου της Φουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων, σε συνεργασία με την την Παναθηναϊκή Οργάνωση Γυναικών,, παράρτημα Πάτρας.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στις 9:20 π.μ. θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών (Μαιζώνος 103), θα ακολουθήσει επίκαιρη επετειακή ομιλία από τον καθηγητή Θεολογίας, συγγραφέα, Νικόλαο Βούλγαρη και απαγγελία ποιήματος.
Στην συνέχεια θα γίνει πομπή από Μητροπολιτικό Ναό έως το Μνημείο Πεσόντων στην Πλατεία Όλγας, με την εικόνα αναπαράστασης της ηρωϊκής εξόδου, συνοδευόμενη από την νεολαία του Συλλόγου, ντυμένη με παραδοσιακές στολές και παρελαύνοντας με το λάβαρο του Συλλόγου και τις ιερές σημαίες, συνοδεία της μπάντας του Δήμου Πάτρας, όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνος δέηση και κατάθεση στεφάνων, από στρατιωτικές, πολιτικές αρχές και τους λοιπούς φορείς της αχαϊκής πρωτεύουσας.
Η εκδήλωση θα κλείσει με τήρηση ενός λεπτού σιγής εις μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση του Εθνικού Υμνου.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 7 το βράδυ, στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ Πατρών και με την φροντίδα της συνδιοργανώτριας Παναθηναϊκής Ενωσης Γυναικών [Παράρτημα Πάτρας], θα ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της εξόδου στην Πάτρα, με επίκαιρη ομιλία με θέμα: «Μεσολόγγι, ο τελευταίος προορισμός του Μπάϋρον», με ομιλητή τον διακεκριμένο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πάτρας, Παναγιώτη Δημόπουλο. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακούς χορούς από το νεανικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Πάτρας.


 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top