Ο ζωολογικός κήπος του Βερολίνου συμφώνησε να καταβάλει 430.000 ευρώ σε άλλον ζωολογικό κήπο της Γερμανίας για να κρατήσει το διάσημο πολικό αρκουδάκι, τον Κνουτ. Ο πατέρας του Κνουτ προέρχεται από το ζωολογικό κήπο του Noιμίνστερ, ο οποίος διεκδικεί όχι μόνο την νόμιμη ιδιοκτησία του, αλλά και μερίδιο των εσόδων από τις πωλήσεις εισιτηρίων. Ο ζωολογικός κήπος του Βερολίνου πρόσφερε στο Νoιμίνστερ 350.000 ευρώ, αλλά η διεύθυνση του τελευταίου ζήτησε 700.000 για να καταλήξει σε συμφωνία τελικά με τις 430.000 ευρώ.
Τα κατορθώματα του νεογέννητου Κνουτ τον έκαναν διάσημο λίγο μετά τη γέννησή του το 2006. Μόνο το 2007 ο Κνουτ απέφερε πάνω από πέντε εκατομμύρια ευρώ στο Ζωολογικό Κήπο του Βερολίνου από την πώληση εισιτηρίων και προϊόντων αναμνηστικών με την φωτογραφία του. Ο Ζωολογικός Κήπος του Βερολίνου τώρα πουλάει μια μεγάλη σειρά αναμνηστικών προϊόντων Κνουτ, μεταξύ των οποίων λούτρινα παιχνίδια, παζλ, ακόμα και ring tones για κινητά τηλέφωνα.
Ο Ζωολογικός Κήπος του Νόιμίνστερ "δάνεισε" τον πατέρα του Κνουτ, Λαρς, στο Βερολίνο για να διασταυρωθεί, το 1999, με την προϋπόθεση ότι το πρώτο πολικό αρκουδάκι που θα γεννιόταν θα επιστρεφόταν αργότερα σε αυτόν.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top