Με τους κατοίκους του Ανατολικού Διαμερίσματος του Δήμου Πατρέων συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Νομάρχης Αχαΐας κ. Δημήτρης Κατσικόπουλος, για το φλέγων θέμα του προσωρινού καταυλισμού στον Ριγανόκαμπο.
Οι κάτοικοι της περιοχής συζήτησαν με τον Νομάρχη Αχαΐας τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της πιθανής εγκατάστασης καταυλισμού, στην περιοχή του στρατοπέδου της ΜΟΜΑ , αντάλλαξαν απόψεις και ταυτόχρονα τον ευχαρίστησαν για τις πρόσφατες δηλώσεις του.
Από την μεριά του ο κ. Κατσικόπουλος επεσήμανε πως η μέχρι τώρα στάση του ήταν και θα είναι στάση ευθύνης και πως ότι κάνει το κάνει με γνώμονα το γενικότερο συμφέρων των κατοίκων του Νομού Αχαΐας.
Κατήγγειλε την στάση της Κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στο πρόβλημα και τόνισε για ακόμη μια φορά πως κανένας καταυλισμός δεν πρέπει να υπάρχει στον Νομό μας ,αφού αυτός είναι πύλη εξόδου και όχι πύλη εισόδου, αλλά και πως όπως είχε υποσχεθεί ο Υπουργός Εσωτερικών, ακόμα δεν έχει γίνει καμία νομοθετική ρύθμιση, ούτε βεβαίως και καμία άλλη ενέργεια.
Επίσης τόνισε ότι ποτέ δεν υπήρξε σοβαρό και υλοποιήσιμο σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος των λαθρομεταναστών και του καταυλισμού της οδού Ευρώτα, κάτι που φάνηκε με την πάροδο του χρονοδιαγράμματος που ο ίδιος ο κ. Παυλόπουλος είχε βάλει, και είχε ζητήσει μάλιστα και την συναίνεση των τοπικών φορέων.
Η συναίνεση και η πίστωση χρόνου που ζήτησε του δόθηκε μα σχέδιο δεν υπήρχε και έτσι δεν έγινε απολύτως τίποτα.
Τέλος ο κ. Κατσικόπουλος υποσχέθηκε, όπως και παλιότερα, στους κατοίκους του Ανατολικού Διαμερίσματος, πως αν η βία και τα ΜΑΤ αντικαταστήσουν την κοινωνική συναίνεση και τον διάλογο ,χωρίς δεύτερη σκέψη θα είναι δίπλα τους , στην πρώτη γραμμή.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top