(Διαμαρτυρία από κατοίκους του Δήμου Δελφών)
Φωτιά ξέσπασε χθές το απόγευμα στην παράνομη χωματερή του Δήμου Δελφών, η οποία βρίσκεται σε αρχαιολογικό χώρο 500 μέτρα από το μουσείο. Η χωματερή λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια με την προστασία του Δήμου και της διεύθυνσης του μουσείου παράνομα.

Καπνός φαινόταν χθες και από το παλιό υδραγωγείο των Δελφών. Είναι γεγονός οτι δεν έχουν καθαρίσει καθόλου τα ξερά γύρω από το μουσείο και δεν υπάρχει και πιστοποιητικό προστασίας. Επίσης οι πυροσβεστήρες μέσα είναι ληγμένοι. Η πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχει εκδώσει πιστοποιητικό πυροπροστασίας.
Όσον αφορά την παράνομη χωματερή ,ο καθένας πηγαίνει εκεί και πετάει μπάζα και ξερά χόρτα. Λίγα μέτρα πιο κάτω βρίσκεται το κανάλι που μεταφέρει νερό από τη λίμνη του Μόρνου.
Χθες λοιπόν τους άρπαξε η χωματερή και άρχισε να καίγεται χαμηλή βλάστηση στην γύρω περιοχή. Κινητοποιήθηκαν αμέσως, έσβησαν την φωτιά και έφυγαν αμέσως. Εν ολίγοις το έκαναν γαργάρα το θέμα. Δεν κάθισαν ούτε για περίπτωση αναζωπύρωσης οι αθεόφοβοι.
Είναι κρίμα να ξεφτιλίζεται έτσι ο πολιτισμός μας και όπως το πάμε θα έχουμε φαινόμενα Ολυμπίας 2 στο μουσείο Δελφών. Σημειώνω οτι εμείς οι κάτοικοι έχουμε φωτογραφίες και video για όλα τα παραπάνω. Αναζητήστε την υπόθεση της μετάγγισης καυσίμων. Αναζητήστε την υπόθεση με τα παράνομα αυθαίρετα του μουσείου, για να μην μιλήσουμε για την αίθουσα των Σιφνίων η οποία απο κάτω έχει επικίνδυνες ρωγμές ( εφημ.Ώρα της Φωκίδας)
Όποιος πάει εκεί θα δει όλα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα.Και ολα αυτά λίγες μέρες πριν τα εγκαίνια του μουσείου της Ακρόπολης.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top