Η Drunkorexia είναι ο slang μη Ιατρικός όρος για την άμετρη κατανάλωση οινοπνεύματος, αντισταθμίζοντας θερμίδες από τα τρόφιμα.
Όπως και οι διατροφικές διαταραχές η ανορεξία και η βουλιμία ετσι και η drunkorexia προέρχεται από την ενασχόληση με το βάρος και την επιθυμία να είναι τόσο λεπτές όσο το δυνατόν.
Ουσιαστικά μιλάμε για τον περιορισμό της πρόσληψης τροφής, πριν από τη νύχτα του clubing ώστε να μπορούν να πιούν αλκοόλ, να παρουν τις θερμίδες από εκεί και να μην υπάρξει ο κίνδυνος για αυξηση του βάρους.
Προσοχή κορίτσια κυρίως γιατί ο τρόπος διατροφής αυτός δεν είναι δίαιτα αλλά πολύ επικίνδυνο και μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας για τις νέες γυναίκες.
Εκτός από τις άμεσες συνέπειες, υπάρχει, επίσης, είναι μερικές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις για την εν λόγω συμπεριφορά.
Ιατρικές μελέτες έχουν δείξει ότι το γυναικείο σώμα δεν επεξεργάζεται το αλκοόλ με τον ίδιο τρόπο όπως το ανδρικό σώμα. Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να πάθουν εξάρτηση από το αλκοόλ ενώ ταυτόχρονα μπορούν να πέσουν ευκολα θύματα βίας
Στη χώρα μας είναι ακόμη σε μικρή κλίμακα, αλλά κάθε τάση έρχεται εδώ με καθυστέρηση. Οι θερμίδες από το αλκοόλ, δεν έχουν καμιά θρεπτική αξία, και μπορεί να καταρεύσει ο οργανισμός.
(Halkida.tv)
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top