Επιστολή στην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνα Κουμπουρλή απέστειλε ο Γιάννης Δημαράς , επικεφαλής της κίνησης «Τώρα για την Πάτρα» ζητώντας να συζητηθούν οι πολιτιστικές υποδομές της Πάτρας. Στην επιστολή αναφέρει ότι :
« Η πόλη μας, τρίτο πολεοδομικό συγκρότημα της χώρας, τρία χρόνια μετά τη λήξη της χρονιάς που διατέλεσε «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» παραμένει με την ίδια πολιτιστική υποδομή, που είχε πριν αιώνες. Το αρχαίο ωδείο που κατασκεύασαν οι Ρωμαίοι πριν περίπου 2000 χρόνια και το θέατρο «Απόλλων» που δημιουργήθηκε πριν 140 χρόνια, αποτελούν μεν αξιόλογα μνημεία αλλά δεν εξυπηρετούν πλέον τις ανάγκες των δημοτών.
Η Δημοτική Αρχή πριν δυο χρόνια, παρά τις αντιδράσεις σύσσωμης της Αντιπολίτευσης, αποφάσισε την προώθηση της κατασκευής ενός ανοιχτού θεάτρου στον Ριγανόκαμπο, κόστους περίπου 20.000.000 ευρώ, όσο δηλαδή ο μισός ετήσιος προϋπολογισμός του Υπουργείο Πολιτισμού. Φέτος δεν έκανε καμία ενέργεια για την υλοποίηση της μεγαλεπήβολης αυτής απόφασής της αλλά αντίθετα το περιέλαβε στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2009 με ένα συμβολικό ποσό 10.000 ευρώ.
Ομοίως η Δημοτική Αρχή εγκατάλειψε το σχεδιασμό που είχε αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο επί θητείας του Ανδρέα Καράβολα για ένα σύγχρονο κλειστό θέατρο και αποφάσισε, αλλά δεν εκτέλεσε μέχρι σήμερα, την επισκευή του προκατασκευασμένου θεάτρου, που έγινε στο Λαδόπουλο για να καλύψει τις επείγουσες ανάγκες της Πολιτιστικής, με εργασίες κόστους περίπου ίδιου, αν όχι μεγαλύτερου, του ίδιου του θεάτρου. ».

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top