Πολλές γυναίκες στο Τόκιο που κυκλοφορούν με το τρένο τις ώρες αιχμής επιλέγουν τα βαγόνια μόνο για γυναίκες για να αποφεύγουν τους εφαψίες. (αυτούς που αρέσκονται να ακουμπάνε το γυναικείο κορμί ….άθελά τους)
Τώρα λοιπόν από τον φόβο να μην κατηγορηθούν, κάποιοι άνδρες ζητούν να παραχωρηθούν και βαγόνια αποκλειστικά για άνδρες.
Ήδη, δέκα μέτοχοι της εταιρίας Seibu Holdings, η οποία διαχειρίζεται τα τρένα στην περιοχή του Τόκιο, έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα.
"Έχουν υπάρξει πολλές περιπτώσεις με εφαψίες καθώς και πολλές ψευδείς κατηγορίες εις βάρος ανδρών, σε τρένα της Seibu Railway," αναφέρουν οι μέτοχοι σε ανακοίνωσή τους ζητώντας την ψήφιση της πρότασής τους κατά την ετήσια συνέλευση της εταιρίας.
"Ενώ τα μέτρα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης αυτού του τύπου έχουν ληφθεί για την προστασία των γυναικών, με τα αμιγώς γυναικεία βαγόνια, και έχουν αποτέλεσμα ως έναν βαθμό, δεν έχουν ληφθεί αντίστοιχα μέτρα κατά των ψευδών κατηγοριών εις βάρος ανδρών...Στο πνεύμα της ισότητας των φύλων, πρέπει να υπάρξουν και βαγόνια μόνο για άνδρες".
Στο Τόκιο, περίπου 2.000 εφαψίες συνελήφθησαν το 2007, σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top