Η ΓΣΕΕ εκφράζει τη διαφωνία της, στη Γενική απαγόρευση του καπνίσματος στους ιδιωτικούς χώρους εργασίας. Οι βλαπτικές συνέπειες του καπνίσματος είναι αναμφισβήτητες και σοβαρές στην υγεία των πολιτών όπως και η ενόχληση των μη καπνιστών. Επιβάλλεται όμως να γίνουν σεβαστά και τα δικαιώματα των καπνιστών για τους οποίους λαμβάνονται εξοντωτικά- αστυνομικά- μέτρα.
Ειδικότερα η γενική απαγόρευση καπνίσματος σε όλους τους εργασιακούς χώρους του ιδιωτικού τομέα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις είναι απαράδεκτη, καταπιεστική και ρατσιστική! Χωρίς να λαμβάνονται καν υπόψη οι προβλέψεις του Νόμου 3730/08 (για διαμόρφωση ειδικών χώρων ) και οι ιδιαιτερότητες του ιδιωτικού τομέα, Βιομηχανίες - Βιοτεχνίες - Κατασκευές - Γραφεία - Κατάστημα κ.λπ, η απόφαση για γενική απαγόρευση του καπνίσματος διευκολύνει στα μέγιστα τις επιχειρήσεις (αφού δε θα δαπανήσουν ούτε ένα ευρώ και δε θα χάνουν ούτε ένα λεπτό)!
Απαιτούμε πριν εκδοθεί γενική απαγορευτική απόφαση καπνίσματος για τους χώρους εργασίας να πραγματοποιηθεί ουσιαστικός και ειλικρινής διάλογος με σεβασμό στο Νόμο, ώστε να μην καταπατηθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και προκληθούν πρόσθετα προβλήματα στις εργασιακές σχέσεις σε βάρος ΟΛΩΝ των εργαζομένων (καπνιστών και μη).

Βλέπουμε στην παραπάνω ανακοίνωση ότι οι
θεριακλήδες εργατοπατέρες ξεχνάνε ότι πρέπει να αντιπαλεύονται τα μεγάλα κεφάλαια που είναι οι καπνοβιομηχανίες και οι οποίες θησαυρίζουν πουλώντας δηλητήριο...
Όσο για τον νόμο που τον θεωρούν καταπιεστικό, ρατσιστικό κλπ τόσα χρόνια δεν είδα ποτέ να βγάζουν ανακοίνωση υπερ των δικαιωμάτων των μη καπνιστών οι οποίοι έτρωγαν στην κυριολεξία για χρόνια τον καπνό του διπλανού τους στη μούρη....
Οι μη καπνιστές θα πρέπει πάντως να διαφυλάξουν τον νόμο απαιτώντας την τήρηση του από τους καταστηματάρχες, γιατί όπως φαίνεται υπάρχει κίνηση καπελώματος της όλης προσπάθειας και αν περιμένουμε απο την δημοτική αστυνομία να βάλει πρόστιμα σωθήκαμε. Αυτές τις ημέρες θα δοθεί (αν δεν δόθηκε ) τετραψήφιος αριθμός για να αναφέρονται τυχόν παραβιάσεις του μέτρου. Μην έχετε καμιά αναστολή στο να πάρετε τηλέφωνο, απλά σκεφτείτε ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας αδιαφορεί για να κερδίζει εις βαρος της υγείας των παιδιών σας . 'Αλλωστε πρέπει να γνωρίζουν οι μη καπνιστές που ανέχονται τον καπνό του διπλανού τους, σαν παθητικοί καπνιστές κινδυνεύουν όσο και οι καπνιστές.

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... 17 Ιουνίου 2009 - 4:14 μ.μ.

Η ΓΣΕΕ μετά από το κράξιμο που άκουσε τα μάξεψε και έβγαλε άλλη ανακοίνωση τονίζοντας την υποστήριξη της στο νόμο αλλά την ανάγκη “διαλόγου”. Τόσο καιρό δεν είχε πάρει χαμπάρι τι γινόταν και από την πρώτη ανακοίνωση φαίνεται το μπάχαλο που επικρατεί εκεί μέσα. Καλά που έπεσε το κράξιμο γιατί αλλιώς αυτοί δεν ξυπνάνε.

Ανώνυμος είπε... 24 Ιουνίου 2009 - 9:22 μ.μ.

Έχει ανάψει η συζήτηση στο http://nosmokingingreece.blogspot.com με δύο πλευρές. Η μία των καπνιστών ειρωνεύεται και απειλεί. Νομίζει ότι οι μη καπνιστές, για να παραπονεθούν για το κάπνισμα στο διπλανό τραπέζι του καφενείου που τους ενοχλεί πρέπει να απευθυνθούν πρώτα στο γκαρσόνι που αδειάζει τα τασάκια, μετά να παραπεμφθούν στον ιδιοκτήτη και τελικά στους φουσκωτούς που θα τους χαρακώσουν αυτούς και τα αυτοκίνητά τους, για να μην τα χαλάσουν με τους καλούς πελάτες τους καπνιστές.

Η άλλη πλευρά έχει έτοιμο ένα παράθυρο καταγγελίας που μπορεί να γίνει από οπουδήποτε, ακόμα και από ένα ιντερνετ καφέ στο δρόμο της επιστροφής, την ώρα που τα ρούχα του ταλαίπωρου μη καπνιστή θα βρωμάνε από τα τσιγάρα των θαμώνων του εστιατορίου, ενώ η Αστυνομία στο εστιατόριο θα φτάνει όταν θα είναι σβησμένα τα τσιγάρα και δεν θα διαπιστώνει τίποτα.

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top