(Απόσπασμα από το ΑΠΕ στις 21-12-2001)
Το νέο Μουσείο της Ακρόπολης θα έχει ολοκληρωθεί και θα εγκαινιαστεί πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ μέχρι τις αρχές του προσεχούς Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει η θεμελίωση του καθώς και η λειτουργία του εργοταξίου, εξήγγειλε σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την τελετή υπογραφής της σύμβασης μεταξύ του Οργανισμού Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακροπόλεως και των αναδόχων μελετητών του έργου.
Με την σημερινή υπογραφή ανατίθεται η οριστική μελέτη στους αρχιτέκτονες αναδόχους ( αρχιτεκτονικό γραφείο Φωτιάδη και Μπερνάρ Τσούμι) η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε 220 ημερολογιακές ημέρες , όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία και η σύμβαση.

Online-Press: Έτσι για να θυμόμαστε ότι οι μεγαλοστομίες πολιτικών δεν αρκούν για να γίνονται τα μεγάλα έργα.... Τώρα αυτά που ισχυρίζονται στο ΠΑΣΟΚ, δηλαδή το ποιος συνέλαβε την ιδέα το ποιος είχε το όραμα, ποιος είδε το όνειρο που λέμε λαικά, αυτά είναι μνημόσυνα για άτομα που επί της ουσίας δεν πρόσφεραν τίποτε στον Έλληνα πολίτη. Η ουσία είναι ότι σήμερα επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή εγκαινιάζεται το καλύτερο μουσείο στο κόσμο... Ας το δεχθούμε χωρίς τις γνωστές πολιτικές μεμψιμοιρίες...
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top