Οι κριτές ολλανδικού τηλεπαιχνιδιού έκριναν ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν δεν είναι ένοχος για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου...
Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης οι κριτές --δύο άνδρες και τρεις γυναίκες-- μαζί με το κοινό που βρίσκεται στο στούντιο της εκπομπής "Ο Συνήγορος του Διαβόλου" του κρατικού καναλιού Nederland 2, έκριναν ότι δεν υπάρχει απόδειξη για το ότι "εγκέφαλος" των επιθέσεων στις ΗΠΑ, το 2001, ήταν ο Μπιν Λάντεν.
Η Ολλανδία, "πατρίδα" της εταιρίας παραγωγής του "Big Brother", Endemol, φημίζεται για τις πρωτοποριακές αλλά συχνά ακραίες εκπομπές της.
Ακόμα και για τα ολλανδικά δεδομένα, "Ο Συνήγορος του Διαβόλου" της εταιρίας παραγωγής AVRO, αγγίζει την υπερβολή ως εκπομπή.
Στο τηλεπαιχνίδι εμφανίζεται ο διάσημος συνήγορος Γκέραρντ Σπόνγκ να υπερασπίζεται ορισμένους από τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες στον κόσμο.
Στο τελευταίο επεισόδιο, ο Σπονγκ κατάφερε να πείσει τους κριτές (που παίζουν το ρόλο των ενόρκων) ότι η σχέση του Μπιν Λάντεν με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν ένα προϊόν "δυτικής προπαγάνδας".
Μάλιστα, οι κριτές αποφάνθηκαν ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο Μπιν Λάντεν πράγματι ηγείται της Αλ Κάιντα.
Ωστόσο, οι κριτές αποφάσισαν ότι ο Μπιν Λάντεν είναι ένας "τρομοκράτης ο οποίος έχει προσβάλει το Ισλάμ".
Η εκπομπή αναμένεται να οξύνει κι άλλο τα πνεύματα για το θέμα της μετανάστευσης και της μεγάλης μουσουλμανικής κοινότητας στην Ολλανδία.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top