Πολλά τα χαμόγελα στη συνάντηση Παπανδρέου - ΓεννηματάΜε συνοπτικές διαδικασίες και χαμόγελα, ενδεικτικό της προεργασίας που είχε γίνει τις προηγούμενες ημέρες αλλά και του συναινετικού κλίματος που είχε διαμορφωθεί, έδωσαν χθες τα χέρια η Φώφη Γεννηματά και ο Γιώργος Παπανδρέου, ανακοινώνοντας τη συμπόρευσή τους.

Ούτε μια ώρα δεν χρειάστηκε στο ραντεβού που είχαν στη Βουλή, προκειμένου να συμφωνήσουν τη νέα συλλογική τους πορεία με την ένταξη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στη Δημοκρατική Συμπαράταξη με το ίδιο οργανωτικό μοντέλο που ήδη ισχύει με το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και τις Κινήσεις Πολιτών.

Από τη Χαριλάου Τρικούπη, εμφανώς ικανοποιημένοι, μιλούσαν για μια εξέλιξη που ενισχύει την προσπάθεια της δημιουργίας ενός υπολογίσιμου προοδευτικού πόλου μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ.

Στην κοινή ανακοίνωση που εξεδόθη εκφράζεται η βούληση τα δύο κόμματα να συμπράξουν για την ανασύνταξη και την ενότητα της ευρείας δημοκρατικής παράταξης και προς αυτή την κατεύθυνση το ΚΙΔΗΣΟ θα συμμετάσχει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, διατηρώντας τη δική του διακριτή φυσιογνωμία και την πολιτική και οργανωτική του αυτοτέλεια.

«Οι προοδευτικές δυνάμεις απαιτείται να υπερβούν τη σημερινή αρνητική κατάσταση του πολυκερματισμού τους, μια συμπαγής και ισχυρή Κεντροαριστερά μπορεί να ωθήσει προς τις αναγκαίες προοδευτικές και δημοκρατικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα», αναφέρεται στο ίδιο κείμενο.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται -σύμφωνα με πληροφορίες- να υπάρξει σύσκεψη όλων των επικεφαλής των κομμάτων που λαμβάνουν μέρος στη Δημοκρατική Συμπαράταξη (Φ. Γεννηματά, Θ. Θεοχαρόπουλος, Γ. Τούντας), για πρώτη φορά με τη συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, την επισημοποίηση της σύμπραξης με το ΚΙΔΗΣΟ χαιρέτισε η ΔΗΜΑΡ, εκτιμώντας ότι ενισχύεται το εγχείρημα της ανασυγκρότησης του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού σε προοδευτική κατεύθυνση.

Στον αντίποδα, σιωπηλός παρέμεινε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του θα τοποθετηθεί στην Κεντρική Επιτροπή της Κυριακής, όπου και θα υπενθυμίσει μια πρόσφατη δημόσια αιχμηρή διατύπωσή του ότι «το ζήτημα του κ. Παπανδρέου και των απόψεων που εκφράζουν οι περί αυτόν, δεν είναι πολιτικό με τη στενή έννοια του όρου, αλλά ηθικό και ιστορικό» (Σκάι, Νοέμβριος 2015).

ΠΗΓΗ: Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top