Υποδεχόμαστε αύριο μια χρονιά με δυσδιάκριτο πρόσημο. Θα είναι μια χρονιά που θα μας προσφέρει ένα αποφασιστικό βήμα προς την ανάκαμψη; Ή θα είναι μια χρονιά περιπετειών, αναταράξεων και οπισθοχώρησης, γνωστού όντος τι θα σήμαινε μια οπισθοχώρηση για μια χώρα στη δική μας κατάσταση.
ΕΙΝΑΙ κανείς σε θέση να διατυπώσει προγνωστικά για τη νέα χρονιά; Δεν περιμένουμε θαύματα, άλλωστε θαύμα έχει ήδη γίνει: Με τις θυσίες των πολιτών, η χώρα έχει αποφύγει την καταστροφή, με την οποία φλερτάρει συνεχώς από το 2011, όχι χωρίς ευθύνες εκείνων που ανέλαβαν να σώσουν την κατάσταση και που δεν εννοούν σωτηρία της χώρας που δεν θα περιλαμβάνει τη δική τους προοπτική στον δημόσιο βίο.
ΕΙΝΑΙ σαφές ότι η Κυβέρνηση, στριμωγμένη από τις περιστάσεις, στις οποίες και η ίδια έχει συμβάλει, παίζει ακόμα με την ιδέα πειραματισμών και πυροτεχνημάτων, προκειμένου να διατηρήσει τις συμπάθειές της εκ μέρους της μάζας των πολιτών που αντιλαμβάνονται στενά την κρίση ως μεθόδευση των ξένων δυνάμεων ή ως αποτέλεσμα δικών τους εμμονών και σφαλμάτων.
ΕΙΔΑΜΕ τι πήγε να προκαλέσει μέσα στο 2015 αυτή η «στρατηγική» στην οικονομία, αλλά για κάποιους αυτό είναι δευτερεύον εάν πρόκειται να κάνει καλό στο κόμμα.
ΣΕ κάθε περίπτωση, ανοίγουμε την πόρτα στο 2017 χωρίς να έχουμε αποκτήσει ακόμα ένα εθνικό σχέδιο εξόδου στο οποίο να πιστεύουμε πρώτα από όλα εμείς, ανεξάρτητα εάν ένα τέτοιο σχέδιο θα τελεί υπό έγκριση και εποπτεία, κάτι που σε κανέναν δεν αρέσει. Αλλά ο ρεαλισμός λέει ότι δεν έχουμε περιθώρια να επιβάλουμε τη δική μας βούληση. Είναι μια από τις συνέπειες της κρίσης τις οποίες ο λαϊκισμός παριστάνει ότι δεν αναγνωρίζει και ότι είναι ανατρέψιμες.
ΕΞ ΟΥ και σηκώνουμε το δάκτυλο στις ξένες ηγεσίες, με κίνδυνο να κάνουμε χειρότερη την κατάσταση.
ΑΣ ελπίσουμε ότι όλα αυτά είναι για τις εντυπώσεις και μόνο και ότι θα αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις με σοβαρότητα. Αν και είναι πολύ κακός οιωνός ότι εξακολουθούν οι πολιτικές δυνάμεις -και όχι μόνο οι κυβερνητικές- να ενδιαφέρονται κυρίως για τις εντυπώσεις, αν όχι και για τις εντυπώσεις και μόνο γι' αυτές.


Πηγή
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top