Τα λεωφορεία κινούνταν προς τα δύο χωρία στο πλαίσιο νέας συµφωνίας που συνήφθη µεταξύ κυβέρνησης και ανταρτών και περιλαµβάνει την αποµάκρυνση αµάχων από τα δύο σιιτικά χωριά σε αντάλλαγµα για τη συνέχιση της αποµάκρυνσης αµάχων από το ανατολικό Χαλέπι. 

Πληροφορίες από τη συριακή πλευρά ανέφεραν πως ορι- σµένα λεωφορεία µε αντάρτες και τις οικογένειές του αναχώρησαν το απόγευµα του Σαββάτου από το ανατολικό Χαλέπι. 

Η κρατική τηλεόραση της Συρίας είχε µεταδώσει νωρίτερα πως υπήρξε νέα συµφωνία µεταξύ των δυνάµεων που υποστηρίζουν την κυβέρνηση και ανταρτών, βάσει της οποίας θα αποµακρυνθούν οι οι άµαχοι από τα δύο σιιτικά χωριά της επαρχίας Ιντλίµπ που έχουν περικυκλώσει οι αντάρτες σε αντάλλαγµα για την αποµάκρυνση ανταρτών και αµάχων από το ανατολικό Χαλέπι. 

Λίγο µετά την ανακοίνωση της συµφωνίας λεωφορεία και οχήµατα της Ερυθράς Ηµισελήνου έφθασαν στην είσοδο των χωριών αλ-Φούα και Κεφράγια, σύµφωνα µε το δίκτυο al-Manar το οποίο πρόσκειται στην Χεζµπολάχ του Λιβάνου, σύµµαχο της ∆αµασκού. 

Ωστόσο, κονβόι πέντε έως έξι λεωφορείων πυρπολήθηκε καθ’ οδόν προς τα χωριά αλ-Φούα και Κεφράγια, όπως µετέδωσαν το εδρεύων στη Βρετανία Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων ∆ικαιωµάτων και η συριακή κρατική τηλεόραση, η οποία έκανε λόγο για «ένοπλους τροµοκράτες» που έκαψαν τα λεωφορεία. Εκ µέρους των διαφόρων οργανώσεων των ανταρτών δεν υπήρξε άµεσα κάποιο σχόλιο. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως οι τζιχαντιστές της Τζα- µπχάτ Φατάχ αλ-Σαµ, το πρώην Μέτωπο αλ-Νούσρα, εµπόδιζαν λεωφορεία να εισέλθουν στα δύο χωριά.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top