Οι ομιλίες – εισηγήσεις θα επικεντρωθούν στις τελευταίες εξελίξεις στην εξερεύνηση και παραγωγή υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα και στην αγορά ηλεκτρισμού, στους εναλλακτικούς παρόχους ρεύματος και στη συμβολή τους στη μείωση του ενεργειακού κόστους. 

ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ 

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μιχάλης Βερροιόπουλος, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Ενεργειακής Διοίκησης και αναπληρωτής καθηγητής στο ESCP Europe Business School και πρόεδρος της Ελληνικής Δεξαμενής Σκέψης HAEE Κώστας Ανδριοσόπουλος και ο εκδότης της «Π» Θεόδωρος Λουλούδης. Στην ενότητα για την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα, θα αναλυθούν τα οφέλη για την ευρύτερη περιοχή από την εκμετάλλευση των πιθανών κοιτασμάτων, ενώ θα γίνει παρουσίαση του ρυθμιστικού πλαισίου, των κανόνων ασφάλειας και του φορολογικού καθεστώτος γύρω από την εξόρυξη και παραγωγή υδρογονανθράκων στη χώρα μας. Τα παραπάνω θέματα θα αναπτύξουν οι: Γιάννης Γρηγορίου – γενικός διευθυντής Έρευνας & Παραγωγής Υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ, Γιώργος Μαυραγάνης –Δικηγόρος ΜK Legal και τ. υφυπουργός Οικονομικών και Θανάσης Γιανναδάκης – πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας. 

ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΑΪΚΟ 

Όπως είναι γνωστό, τα Ελληνικά Πετρέλαια ήδη ενεργούν ως διαχειριστής της κοινοπραξίας 50:50 με την Edison για την παραχώρηση του Πατραϊκού Κόλπου, όπου πρόσφατα ολοκληρώθηκε με επιτυχία η απόκτηση σεισμικών δεδομένων 2 και 3 διαστάσεων. Ήδη έχει εντοπιστεί πετρελαιοπιθανή γεωλογική δομή, η οποία θα ερευνηθεί εντός του 2018 με γεώτρηση. Σύμφωνα με τα ΕΛΠΕ, εάν ανακαλυφθεί πετρέλαιο, εκτιμάται ότι το κοίτασμα θα έχει απολήψιμα αποθέματα άνω των 100 εκατ. βαρελιών. Τα ΕΛΠΕ αναμένουν αυτή την περίοδο και την κύρωση από τη Βουλή, της Σύμβασης Μίσθωσης για δύο χερσαίες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας (Αρτα-Πρέβεζα και Βορειοδυτική Πελοπόννησος). 

ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟ 

Επίσης, το διαπιστωμένο υπεράκτιο κοίτασμα του Δυτικού Κατακόλου στην Ηλεία, περνά στο στάδιο της εκμετάλλευσης, από την Energean Oil & Gas, καθώς πριν από λίγες ημέρες συμφωνήθηκε από κοινού με το ΥΠΠΕ και οριοθετήθηκε η περιοχή εκ- μετάλλευσης η οποία θα είναι 60 τετραγωνικά χλμ.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top