Τον Ιουλιο του 1974 που κατέρρευσε το δικτατορικό καθεστώς των συνταγματαρχών, το συνολικό δημόσιο χρέος της Ελλάδας προσέγγιζε τα τέσσερα δις ευρώ (€), αντιπροσωπεύοντας το 18,5% του ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν) της ελληνικής οικονομίας. Την περίοδο 1974-2016, η ανοδική πορεία του δημοσίου χρέους ήταν πρωτοφανής και ανεξέλεγκτη. Με βάση τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το 2016 το συνολικό βραχυπρόθεσμο και μεσομακροπρόθεσμο δημόσιο χρέος της Ελλάδας, εκτιμάται σε 1.025 δις € αποτελώντας έτσι το 585,7% του ΑΕΠ. Οι αιτιώδεις παράγοντες που προκάλεσαν την αχαλίνωτη ανοδική πορεία του κρατικού χρέους μετά το 1974 και κυρίως μετά το 1980, έχουν πολλάκις διερευνηθεί από τη θέση αυτή σε εκτενείς αναλύσεις μας.

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες, που πέραν πάσης αμφιβολίας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τρομακτική αύξηση του δημοσίου χρέους και καθοριστικά συνετέλεσε στην χρεοκοπία της χώρας το 2009 και την υποταγή της ελληνικής κοινωνίας στην αρβύλα των μνημονίων, ήταν η διαφθορά του εγχώριου κομματικού, πολιτικού και τραπεζικού συστήματος εξουσίας. Τα κυκλώματα διαφθοράς ευθύνονται για την τραγωδία που ως λαός ζούμε μετά το 2009. Η πλειονότητα των πολιτών σφαδάζει από τις οδυνηρές συνέπειες των εξοντωτικών μνημονιακών πολιτικών. Την περίοδο 1974-2016, οι κλεψιές και οι μίζες βρίσκονται στην κορυφή της τρέχουσας πολιτικοοικονομικής επικαιρότητας. Θεσιθήρες της πολιτικής, κρατικής, τραπεζικής, πανεπιστημιακής και κρατικοδίαιτης ιδιωτικής εξουσίας, γλεντοκοπούσαν και εξακολουθούν να γλεντοκοπούν σε συνθήκες φτωχοποίησης μεγάλων μαζών του πληθυσμού.

Καρεκλοκένταυροι της εξουσίας και βδέλλες των κυκλωμάτων εξουσίας, που στο παρελθόν δεν είχαν στον “ήλιο μοίρα” και “που την κεφαλή κλίνη”, ξαφνικά βρέθηκαν με υπερπολυτελείς βίλες, χλιδάτες εξοχικές κατοικίες στη Μύκονο και τις Σεϋχέλλες, ιλουστρασιόν Φερράρι και Πόρσε Καγιέν, σαλέ στις Άλπεις για ριλάξ, κότερα και οτιδήποτε luxury υλικό αγαθό χαρακτηρίζει την ντόπια κλεπτοκρατία. Πασίγνωστα κομματόσκυλα της εξουσίας που κυκλοφορούσαν με τρύπια τσαρούχια και έκαναν τράκα κανένα τσιγάρο, βρέθηκαν να κολυμπούν στα πλούτη και τη χλιδή. Αυτοί οι κύριοι της εγχώριας νομενκλατούρας και της αρπαχτής, χρεοκόπησαν την πατρίδα, πέταξαν τον λαό στον καιάδα των μνημονίων, επιβάλλουν τα χαράτσια, πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις, βομβαρδίζουν τις επιχειρήσεις με δυσβάστακτες επιβαρύνσεις και ταυτόχρονα τα ονοματεπώνυμά τους φιγουράρουν στις λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς, Λουξεμβούργου, κ.λπ. Οι κακές και οι καλές γλώσσες λένε ότι στις διάφορες λίστες του τύπου Λαγκάρντ και Μπόργιανς, είναι καταγεγραμμένα τουλάχιστον 50.000 άτομα, όπως πολιτικοί, τραπεζίτες, κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές, τραγουδιστές, καθηγητές πανεπιστημίων, κ.λπ.

Αν και οι λίστες της κλεπτοκρατίας είναι στην κατοχή των ελληνικών διωκτικών αρχών από το 2010, παρόλα αυτά οι “αμαρτωλοί και οι κλέφτες” εξακολουθούν να βρίσκονται στο απυρόβλητο, προσδοκώντας στην παραγραφή των αδικημάτων εις υγεία του κορόιδου ελληνικού λαού. Ναι μεν η ταυτοποίηση των προσώπων που είναι καταχωρημένα στις λίστες δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση, ωστόσο αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός της κωλυσιεργίας ή έστω της καθυστέρησης από την πλευρά των αρμόδιων διωκτικών αρχών. Δεν είναι ηθικό και δίκαιο, οι ληστές των κρατικών και των τραπεζικών δανείων, οι μιζαδόροι και το κάθε είδους αρπακτικό, να κυκλοφορούν ελεύθεροι συνεχίζοντας τα γλέντια με τα κλεμμένα και η πλειονότητα των πολιτών να χαρατσώνεται και να πληρώνει το κόστος των κλεμμένων. Ενώ κορυφαία στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και γενικότερα κύκλοι του κουαρτέτου, διαρρέουν ότι η Ελλάδα θα μπει στην καραντίνα των μνημονίων έως το 2024, οι ελληνικές κυβερνήσεις και τα κόμματα εξουσίας βαρκούλες αρμενίζουν, λέγοντας ασύστολα ψεύδη στους πολίτες για την πραγματική κατάσταση της εθνικής οικονομίας και τα μαύρα μνημονιακά χρόνια που έρχονται. Σε όποιο νομισματικό καθεστώς και αν πάει η χώρα και ανεξάρτητα αν αύριο, το εθνικό μας νόμισμα λέγεται ευρώ, δραχμή, δολάριο, γιεν και οτιδήποτε άλλο, όσο τα κυκλώματα διαφθοράς θα συνεχίζουν να καταδυναστεύουν την ελληνική κοινωνία, τόσο η εθνική οικονομία και τα Δημόσια Οικονομικά θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Ποιος λογικός άνθρωπος θα αμφισβητούσε ότι τα κυκλώματα διαφθοράς, δεν φέρουν τεράστιες ευθύνες για την συντελούμενη καταστροφή της εθνικής οικονομίας;
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top