Στην έκτη θέση της λίστας με την ακριβότερη βενζίνη στον κόσμο βρίσκεται η χώρα μας. Εξωπραγματικό το ποσοστό που πληρώνουμε σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Σύμφωνα με την "Καθημερινή" οι τιμές εκτινάχθηκαν μετά τις τελευταίες αυξήσεις των φόρων και χαρακτηριστικό είναι πως η μέση τιμή της αμόλυβδης έχει αυξηθεί, μέσα στο τελευταίο διάστημα, περισσότερο από 5 λεπτά ανά λίτρο, 10 λεπτά ανά λίτρο το πετρέλαιο κίνησης και το υγραέριο, ενώ ακραίες τιμές έως και 1,93 ευρώ ανά λίτρο βενζίνης, καταγράφονται στη νησιωτική χώρα.

Λόγω της αύξησης των τιμών οι πωλήσεις της αμόλυβδης έχουν συρρικνωθεί σε ετήσια βάση κατά περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο λίτρα και συνεπώς είναι αμφίβολο εάν θα επιτευχθεί ο στόχος του οικονομικού επιτελείου για αύξηση των εσόδων κατά 670 εκατ. ευρώ το 2017

Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις πρατηριούχων, κυρίως στα βόρεια σύνορα της χώρας, όπου δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα πρατήρια καυσίμων από Βουλγαρία και Σκόπια, καθώς εκεί οι τιμές είναι φθηνότερες έως και 50% σε σχέση με τις τιμές στη χώρα μας.
 
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top