ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: AP 
Ο ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ
To ISIS ανακατέλαβε την Παλμύρα -Σε κίνδυνο το 20% του πληθυσμού της πόληςΟ συριακός στρατός έχει απομακρύνει περίπου 80% των κατοίκων της Παλμύρας, με τους υπόλοιπους να κινδυνεύουν ακόμα καθώς μαίνεται ο πόλεμος με τον Ισλαμικό Κράτος, είπε ο κυβερνήτης της Χομς Ταλάλ Μπαράζι χθες.

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στην πόλη γνωστή για τα εκτεταμένα ρωμαϊκά ερείπια το Σάββατο και την ανακατέλαβε χθες από τις συριακές δυνάμεις. Σύμφωνα με ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι αεροπορικές επιθέσεις των Ρώσων είχαν σκοτώσει 300 τζιχαντιστές το βράδυ του Σαββάτου κοντά στην Παλμύρα, αλλά πάνω από 4.000 μαχητές κατάφεραν να επιτεθούν στην πόλη.

Σε δήλωσή του, ο Μπαράζι είπε, "Συνολικά 80% των κατοίκων της Παλμύρας έχουν απομακρυνθεί, και ανησυχούμε για την τύχη όσων παραμένουν εκεί".

Πρόσθεσε ότι ο συριακός στρατός, ο οποίος σύμφωνα με το κρατικό συριακό ραδιόφωνο είχε εγκαταλείψει τις θέσεις του μέσα στην Παλμύρα, ανασυντάσσεται, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι συριακές δυνάμεις θα ανακτήσουν τον έλεγχο της πόλης.

Νωρίτερα χθες, το πρακτορείο Sputnik είχε πει, επικαλούμενο τοπικές πηγές, ότι ο συριακός στρατός συνεχίζει να μάχεται το ΙΚ σε προάστια της Παλμύρας όπου έχουν απομακρυνθεί οι κάτοικοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top