Σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης μετατράπηκε η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών, προκειμένου να τους ευχηθεί για τις γιορτές. Ο Πρωθυπουργός μίλησε για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, το Κυπριακό και την πορεία της διαπραγμάτευσης, ενώ δήλωσε ιδιαίτερα προβληματισμένος για τις εξελίξεις στον ελληνικό Τύπο, μετά και τους κλυδωνισμούς στον ΔΟΛ. 

Αναφορικά με τις εκλογές, είπε ότι δεν είναι στις προ- θέσεις του, ενώ, όταν οι δημοσιογράφοι σχολίασαν ότι με τον τρόπο αυτό δεν τις αποκλείει, είπε: «Ποιος ο λόγος να πάμε σε εκλογές; Δεν υπάρχει λόγος. Δεν είναι χόμπι μας οι εκλογές». Ο ίδιος είπε ότι στόχος παραμένει το κλείσιμο της αξιολόγησης έως το τέλος Ιανουαρίου και η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, τον ερχόμενο Μάρτιο. Σε ερώτηση αν έστειλε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος την επιστολή προς τους δανειστές, απάντησε πως δεν γνωρίζει, γιατί ήταν στην Κρήτη. «Υποθέτω την έχει στείλει, του έχω εμπιστοσύνη» είπε χαρακτηριστικά. Για το Κυπριακό είπε ότι η διμερής δεν έχει οριστικοποιηθεί και πως ο απρόβλεπτος χαρακτήρας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν αφήνει περιθώρια για προβλέψεις. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως, αν γίνει δημοψήφισμα στην Κύπρο, «θα πάρουμε θέση. Δεν θα παίξουμε τις κουμπάρες». 

Για τις εξελίξεις στον ελληνικό Τύπο, είπε είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος και πως πρέπει να αναληφθούν δράσεις, ώστε να μην χαθούν θέσεις εργασίας. Προσέθεσε όμως, αναφέροντας και το παράδειγμα Μαρινόπουλου, πως λύση πρέπει να επιθυμούν και οι εργοδότες.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top