Πού θα συνεχιστούν τα χιόνια σήμερα

Τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στην κεντρική - ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη αναμένονται σήμερα Σάββατο. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 7 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι κατά περιόδους κυρίως στα βόρεια και ανατολικά όπου πρόσκαιρα οι χιονοπτώσεις θα είναι πιο πυκνές. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και η θερμοκρασία από -01 (μείον 1) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Όπως αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου: «Έως τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 31/12 (χοντρικά το πρώτο δηλαδή 12ωρο του Σαββάτου) μεγάλη είναι η πιθανότητα για μετατόπιση των χιονοπτώσεων ανατολικότερα στην Αττική με ταυτόχρονη έξαρση αυτών στις περισσότερες περιοχές του νομού και κυρίως στα ορεινά-ημιορεινά τμήματα αυτού ενώ παράλληλα στα δυτικά τμήματα της Αττικής τα φαινόμενα θα εξασθενούν και τη νύχτα θα σταματήσουν.


Μόνο στις παράκτιες περιοχές της νοτιας Αττικής δεν αποκλείεται να φαινόμενα να συνεχίσουν να εκδηλώνονται με τη μορφή χιονόνερου».


Όλα τα νέα για τον καιρό στο weather.gr


Πηγή
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top