Με 100.000 ευρώ επικήρυξαν οι γερμανικές αρχές τον 24χρονο Τυνήσιο Ανίς Αμρί, τον βασικό ύποπτο στον οποίο εστιάζουν πλέον οι έρευνες για το τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά του Βερολίνου που στοίχισε τη ζωή σε 12 άτομα την περασμένη Δευτέρα. 

Οι αρχές δίνουν αμοιβή σε όποιον δώσει οποιαδήποτε πληροφορία που θα οδηγήσει στη σύλληψη του τρομοκράτη, ενώ εις βάρος του υπόπτου έχει εκδοθεί και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. 

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, κάτω από το κάθισμα του οδηγού του μοιραίου φορτηγού που σκόρπισε τον τρόμο στη χριστουγεννιάτικη αγορά, βρέθηκαν τα έγγραφα και η ταυτότητα του 24χρονου, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί ως «επικίνδυνος» την περασμένη άνοιξη από τις αρχές της Γερμανίας. Πρόκειται για τον Ανίς Αμρί, γεννημένο στο Ταταουίν της Τυνησίας, ο οποίος μάλιστα φέρεται αν χρησιμοποιούσε πολλές διαφορετικές ταυτότητες και ονόματα τα τελευταία χρόνια της ζωής του, προφανώς για να καλύψει τα ίχνη του και τις δια- συνδέσεις του με γνωστούς τζιχαντιστές. 

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Τυνήσιος είχε υποβάλει αίτηση για άσυλο στη Γερμανία τον περασμένο Ιούλιο, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε, λόγω των υποψιών των αρμόδιων υπηρεσιών από τον Φεβρουάριο κιόλας του 2016 ότι ο 24χρονος είχε σχέσεις με γνωστούς τζιχαντιστές στη Γερμανία. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Süddeutsche Zeitung, ο ύποπτος ήταν γνωστός συνεργάτης μιας ομάδας ανδρών που συνελήφθη τον Νοέμβριο επειδή στρατολογούσε εθελοντές, οι οποίοι θα ταξίδευαν στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους. Μεταξύ αυτών των ανδρών ήταν και ο Ιρακινός Αμπού Γουαλα, ο οποίος θεωρείται το «Νούμερο 1» του ΙSIS στη Γερμανία, λόγω του πρωταγωνιστικού ρόλου που διαδραμάτιζε στη διάδοση του «μηνύματος» των τζιχαντιστών.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top