Σε αναβάθμιση του στόλου των απορριμματοφόρων του με στόχο η αποκομιδή να γίνεται με σύγχρονες μεθόδους προχώρησε ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας. Αγόρασε καινούργιο απορριμματοφόρο που καίει 50% λιγότερα καύσιμα και το κυριότερο είναι αθόρυβο, μιας και η όχληση των κατοίκων κατά τη διαδικασία αποκομιδής ήταν μεγάλη. Επιπρόσθετα, ο Δήμος καταφέρνει με αυτό τον τρόπο να επεκτείνει, όσο αυτό είναι δυνατό, τη διαδικασία αποκομιδής και σε γειτονιές με μεγάλο πρόβλημα σκουπιδιών. 

Ο Δήμος κερδίζει και από το χαμηλό κόστος συντήρησης, παρά το υψηλό κόστος αγοράς, που έφθασε τα 150.000 ευρώ, διότι πολλά από τα υπάρχοντα οχήματα που χρησιμοποιεί παραμένουν στα γκαράζ λόγω βλαβών. Το συγκεκριμένο απορριμματοφόρο είναι αυτόματο και έτσι εξασφαλίζεται η δραστική μείωση των βλαβών. «Έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 12 τόνους σύμμικτα απορρίμματα και πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την ασφάλεια των συνοδών-εργατών καθαριότητας. 

Επιπλέον το κόστος του οχήματος καλύφθηκε από ιδίους πόρους μέσα σε μια εποχή οικονομικής ασφυξίας. «Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την ανανέωση του στόλου μας και με επίμονο αγώνα να πείσουμε τους εργαζόμενους που στελεχώνουν την υπηρεσία καθαριότητας, ότι τα νέα οχήματα εξασφαλίζουν ευκολότερα, γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη συγκέντρωση και αποκομιδή των απορριμμάτων, διευκολύνοντας τους. Όμως χρειάζεται από τους ίδιους να τα προσέχουν και να τα συντηρούν όπως προβλέπεται από τις προδιαγραφές. Άλλωστε αγορές τέτοιου μεγέθους δεν είναι εύκολο να γίνονται αυτές τις εποχές. Γι’ αυτό θα πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε» τονίζει ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου. 

Το καλοκαίρι, που διπλασιάζεται ο πληθυσμός στην περιοχή, μεγάλο αγκάθι παραμένει η αποκομιδή και η ενίσχυση του στόλου είναι επιβεβλημένη. «Με την ένταξη του νέου απορριμματοφόρου στο στόλο μας επιτυγχάνεται εκτός των άλλων η σημαντική μείωση του ετήσιου λειτουργικού κόστους της υπηρεσίας καθαριότητας» υποστηρίζει από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας & ΔΕ Μόβρης, Γιώργος Παλαιολόγος.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top