Λευκό καπνό» από το EuroWorking Group περίμενε χθες η Αθήνα, προκειμένου να «ξεπαγώσουν» τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, που αποφασίστηκαν στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου και μπήκαν στον «πάγο», μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για την παροχή έκτακτου βοηθήματος στους χαμηλοσυνταξιούχους και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, που δέχονται τον κύριο όγκο των μεταναστευτικών ροών. 

«Λευκός καπνός», όμως, δεν βγήκε, αν και, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αυτό θα συμβεί στη σημερινή συνεδρίαση του EWG, το οποίο φέρεται να καταλήγει σε συμβιβαστική λύση: Το EuroWorking Group φέρεται να ζήτησε γραπτές διαβεβαιώσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, πως ο «μποναμάς» των 617 εκατ. ευρώ δεν θα επαναληφθεί για το 2017 και μετά, αλλά ότι δίδεται εφάπαξ και εξαντλείται στο 2016. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σήμερα αναμένεται να υπάρξει απόφαση για «ξεπάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, καθώς ήδη οι σχετικές διαβεβαιώ- σεις δόθηκαν από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, ενώ σήμερα αναμένεται να σταλεί και σχετική επιστολή από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top