Ισχυρή αστυνομική παρουσία και μια αίθουσα ειδικά διαμορφωμένη για να καθίσουν οι δεκάδες κατηγορούμενοι του κατηγορη- τηρίου των δύο εγκληματικών οργανώσεων συναντούσε κανείς χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας. Πάνω από 20 κατηγορούμενοι βρέθηκαν χθες στο εδώλιο, από τους συνολικά 76 που αναφέρει το κατηγορητήριο, καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη υπόθεση εμπορίας και μεταφοράς όπλων στην Πάτρα. Στις εφόδους που είχαν κάνει τότε οι αστυνομικοί είχαν βρει 80 πιστόλια και μεγάλο αριθμό πυροκροτητών. Οι δύο ομάδες είχαν αναπτύξει δίκτυο με αλλοδαπούς από την Βουλγαρία από τους οποίους προμηθεύονταν τα όπλα και τα μετέφεραν στη χώρα μας. 

Εγκέφαλος της μιας ομάδας φέρεται 45χρονος Πατρινός ενώ στη δεύτερη ομάδα αρχηγικό ρόλο είχε ένας 34χρονος που ήταν παράλληλα και μέλος οργάνωσης που καλλιεργούσε δενδρύλλια και διακινούσε σημαντικές ποσότητες κάνναβης και ηρωίνης σε διάφορους χρήστες σε περιοχές της Πελοποννήσου και της Αττικής. Πρέπει να σημειωθεί ότι η υπόθεση διακόπηκε για τις 17 Ιανουαρίου, επειδή ορισμένοι από τους κατηγορούμε- νους δεν είχαν δικηγόρο. 

Από τους 8 κατηγορούμενους που είχαν προφυλακιστεί, στη φυλακή παραμένουν οι 4. Μιλώντας στην «Π» ο Θανάσης Διαμαντόπουλος, που εκπροσωπεί τρεις κατηγορούμε- νους στην υπόθεση, δηλώνει ότι: «Οι κατηγορίες δεν συνάδουν με τις πράξεις τους. Θεωρώ ότι η κατηγορία έχει διογκωθεί υπέρμετρα και έχει λάβει χαρακτηριστικά τα οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι συμβατά με τα πραγματικά περιστατικά. 

Επίσης θεωρώ ότι από την ακροαματική διαδικασία η υπόθεση θα έρθει στις πραγματικές της δια- στάσεις, οι οποίες είναι σαφώς μικρότερες των κατηγοριών και ελαχιστοποιούν στο έπακρο τον αριθμό των εμπλεκομένων κατηγορουμένων». Εκείνο που αναμένεται να απασχολήσει έντονα το δικαστήριο και προβλέπεται να θέσουν και οι ίδιοι οι συνήγοροι υπεράσπισης είναι ο βαθμός εμπλοκής του κάθε κατηγορουμένου ξεχωριστά. Και αυτό γιατί εκτός από τα ευρήματα, ο κύκλος του κατηγορητηρίου έχει διερυνθεί έπειτα από παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων και από συνομιλίες μεταξύ των εμπλεκομένων, που κάνουν ορισμένες αναφορές για όπλα, χωρίς όμως να έχουν βρεθεί επάνω τους.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top