Η ποιότητα και η πιστοποίηση των τροφίμων που θα καταναλώσουν αυτές τις μέρες οι καταναλωτές, γεμίζοντας το τραπέζι των Χριστουγέννων, ήταν το κύριο θέμα της ευρείας υπηρεσιακής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε προχθές στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου. Αμέσως μετά την λήξη της σύσκεψης και την ενημέρωση που έγινε από τους επικεφαλής των αρμοδίων υπηρεσιών, η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας ανακοίνωσε ότι «οι έλεγχοι έχουν ενταθεί, σε καταστήματα ειδών διατροφής, κρεοπωλεία, κατεψυγμένα προϊόντα, σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές, καταστήματα τυροκομικών προϊόντων και άλλων ειδών και θέτουν σαν προτεραιότητα τους τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγεί- ας, σε πνεύμα καλής συνεργασίας με τους επαγγελματίες και την πιστή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας». 

Η ΣΥΣΚΕΨΗ 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Δημ. Δριβίλας αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού, Κ. Κόλλαρης, διευθυντής Ανάπτυξης, Ν. Τσολοδήμος διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Σ. Βέρρας διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Θ. Λάμπος προϊστάμενος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Αχαΐας, και Ν. Κοσμάς προϊστάμενος Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Αχαΐας. «Σε γενικές γραμμές η αγορά δεν παρουσιάζει προβλήματα. Τα προϊόντα που διακινούνται είναι ποιοτικά και ασφαλή χωρίς βέβαια να αποκλείουμε να συμβούν κάποια με- μονωμένα περιστατικά» τόνισε χθες κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος. 

ΚΑΤΕΣΧΕΣΑΝ ΛΑΘΡΑΙΑ 

Στο μεταξύ, σε ευρείας κλίμακας επιχείρηση που έγινε το απόγευμα της Τρίτης και προχθές Τετάρτη από άνδρες της ΕΛΑΣ. στην Πάτρα, κατασχέθηκαν είδη υπαίθριου εμπορίου και παραεμπορίου και καταλογίστηκαν πρόστιμα. Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν 1.200 ζεύγη αθλητικά υποδήμα- τα, 1.500 ζώνες, 70 τσάντες-πορτοφόλια-σακίδια και 130 γυαλιά ηλίου. «Ελπίζουμε να υπάρξει η πολιτική βούληση και η συνεργασία των φορέων ώστε η προσπάθεια αυτή να συνε- χιστεί εντατικά για να παταχθούν ολοσχερώς οι πηγές του παρεμπορίου με αποτέλεσμα και χρήματα να μπουν στα κρατικά ταμεία» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Ρώρος, επισημαίνοντας με ικανοποίηση το γεγονός ότι οι υπηρεσίες κινήθηκαν άμεσα, ανταποκρινόμενες στις εκκλήσεις του εμπορικού κόσμου.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top