Ανοιξε η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην πόλη του Κιλκίς
Το δικό τους σπιτικό απέκτησαν άτομα με αναπηρία στο Κιλκίς, τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, που την Κυριακή άνοιξε επίσημα τις πύλες της με την τέλεση αγιασμού. Πρόκειται για μια κοινωνική δομή όπου σε μόνιμη βάση θα διαμένουν άτομα με αναπηρία, τα οποία δεν έχουν κάποιον συγγενή για να τα φροντίσει ή την οικονομική δυνατότητα να αυτοσυντηρηθούν.

Η Στέγη δεν μοιάζει με τις συνηθισμένες κοινωνικές δομές, αφού έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός σπιτιού.

Επιδίωξη

«Θελήσαμε τα άτομα που θα φιλοξενούνται να νιώθουν ακριβώς όπως θα ένιωθαν εάν βρίσκονταν στο σπίτι τους. Υπάρχουν υπνοδωμάτια, γραφεία, σαλόνι και καθιστικό, κουζίνα, χώροι υγιεινής και μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που θα διατίθεται και για ψυχαγωγικές δράσεις» αναφέρει στη «δημοκρατία» η Καλλιόπη Βουμβουράκη, ψυχολόγος και διευθύντρια των στεγών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία νομού Κιλκίς ΒηματίΖΩ.Η στέγη έχει δυναμικότητα εννέα ατόμων και σε πρώτη φάση θα φιλοξενηθούν επτά άτομα. Η λειτουργία της αποσκοπεί στην αποφυγή της περιθωριοποίησης ή της ιδρυματοποίησης των ατόμων με αναπηρία. 
«Οι φιλοξενούμενοι θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δράσεις, σε εκδρομές και εκδηλώσεις ώστε να νιώθουν όμορφα και να τους δίνεται η δυνατότητα να δημιουργούν» προσθέτει η κυρία Βουμβουράκη.

«Δίνουμε βαρύτητα στην ενίσχυση των κοινωνικών δομών, που στα χρόνια της κρίσης αποτελούν καταφύγιο για χιλιάδες συνανθρώπους μας και ειδικά για τα άτομα με αναπηρίες» είπε στην τελετή εγκαινίων ο Απόστολος Τζιτζικώστας, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια φρόντισε να παρέχει στη δομή τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να είναι πλήρως λειτουργική.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης ευχαρίστησε τους ιδιώτες που βοήθησαν για τη δημιουργία της δομής και ευχήθηκε η κοινωνία του Κιλκίς να αγκαλιάσει τη στέγη και τους ανθρώπους του ΒηματίΖΩ, που θα τη διαχειριστούν.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top