Επανήλθε, με πιο διακριτικούς τόνους, η Περιφέρεια στο ζήτημα του δρομολογίου Κατάκολο - Ολυμπία, το οποίο είχε προκαλέσει αντίδραση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που υπογράμμισε ότι αυτά εμπίπτουν στη δική της αρμοδιότητα. 

Σε ενημερωτική δράση για τα έργα που υλοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, προϋπολογισμού τα 164 εκ. €, ο Απ. Κατσιφάρας έκανε μνεία του συγκεκριμένου δρομολογίου. Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε χθες στο Διοικητήριο στον Πύργο, σε συνέχεια των προηγούμενων ενημερώσεων σε Πάτρα και Μεσολόγγι, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας εστίασε στα σημαντικότερα έργα της Ηλείας, ενώ στη συνέχεια έγινε αναλυτική παρουσίαση των έργων 

Μεταξύ αυτών είναι η αναβάθμιση της ιστορικής σιδηροδρομικής γραμμής που συνδέει το Κατάκολο με τον Πύργο και της Αρχαία Ολυμπία, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης με την ένταξη του συγκεκριμένου έργου στην ΟΧΕ. 

«Παραδίδουμε έργα λειτουργικά, χρήσιμα στην κοινωνία, στην κρίσιμη εποχή που ζούμε. Τα χρήματα πιάνουν τόπο και αυτό το βλέπουν και οι συμπολίτες μας. Πρέπει να παρακολουθούμε όλοι μας στενά τα έργα που γίνονται για να έχουμε ποιότητα, εγκυρότητα και να απαντούν στις ανάγκες της κοινωνίας» είπε ο κ. Κατσιφάρας. Το όραμα της στρατηγικής είναι: Η παραγωγική ανασυγκρότηση της ευρύτερης περιοχής της Αρχαίας Ολυμπίας, μέσω της ανάδειξης της παγκόσμιας ταυτότητάς της, με γνώμονα τον άνθρωπο και το περιβάλλον». 

Μέσα στον σχεδιασμό της ΟΧΕ συμπεριλαμβάνεται η ουσιαστική αναβάθμιση της ιστορικής γραμμής Κατάκολο -Πύργος - Αρχαία Ολυμπία, μία γραμμή με ιδιαίτερα υψηλή τουριστική σημασία.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top