Πάτρα:Με ευλάβεια κλήρος, λαός και επίσημοι στον Άγιο Ανδρέα

Πάτρα:Με ευλάβεια κλήρος, λαός και επίσημοι στον Άγιο ΑνδρέαTo τσουχτερό κρύο δεν εμπόδισε τους πατρινούς να συμμετάσχουν και φέτος στον λαμπρό εορτασμό του Πολιούχου και προστάτη της πόλεως Αγίου Ανδρέα κατακλύζοντας ασφυκτικά τον νέο Ιερό Ναό αλλά και τους γύρω δρόμους κατά την διάρκεια της λιτάνευσης της Αγίας Κάρας και της ιεράς Εικόνας του Πρωτοκλήτου στις οδούς Αγίου Ανδρέου, Γούναρη, Μαιζώνος και Τριών Ναυάρχων.
Το πρωί τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία με προεξάρχοντα τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος, συνοδεία των Μητροπολιτών Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρου, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεου, Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγου, Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, Άρτης Καλλινίκου, Τρίκκης και Σταγών Χρυσοστόμου, Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεοκλήτου, Φωκίδος Θεοκτίστου. Τους αρχιερείς που παρέστησαν στις εκδηλώσεις του διημέρου -τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό της Τρίτης και τις σημερινές πάνδημες λατρευτικές ακολουθίες- ευχαρίστησε κατά την ομιλία του στην καθιερωμένη Δοξολογία, προς ευλογία του λαού της πόλης και των επισκεπτών της Πάτρας, ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος. Μαζί με τον Σεβασμιώτατο, στην Δοξολογία και την λιτάνευση της Αγίας Κάρας συμμετείχαν, υποδεχόμενοι αρχιερείς και εκατοντάδες κληρικούς, ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, οι Ηγούμενοι των Ι.Μ. Γηροκομείου γερ. Συμεών Χαντζής και Ομπλού γερ. Νεκτάριος Κωτσάκης, ο πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Πατρών αρχ. Ατρέμιος Αργυρόπουλος και οι προϊστάμενοι του Αγίου Ανδρέα π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης και του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας αρχ. Αμβρόσιος Γκουρβελος.
Ο Μητροπολίτης Ατλάντας κ.κ. Αλέξιος χοροστάτησε στην Ιερά Αγρυπνία της Τρίτης, μετά τον Μέγα Εσπερινό στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, συνοδεία του Μητροπολίτη Πατρών και του Βοηθού Επισκόπου Κερνίτσης. Κατά την νυκτερινή Αγρυπνία κορυφώθηκε και το προσκύνημα των πατρινών που συνεχίστηκε χθες μέχρι το απόγευμα με τους χιλιάδες επισκέπτες της πόλης.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Πάνος Σακελλαρόπουλος
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Γιώτα Λοτσάρη


Αποστολή με E-mail Εκτύπωση


Πηγή
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top