Σ ε θετική κατεύθυνση βλέπει η δημοτική αρχή της Αιγιάλειας να κινείται η καθοριστική συνάντηση που έγινε προχθές στη Βουλή, ανάμεσα στον υπουργό παιδείας Κ. Γαβριόγλου, την πρώην αν. υπουργό Σ. Αναγνωστοπούλου και την ηγεσία του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, για τη διάσωση του Τμήματος Οπτικής-Οπτομετρίας στο παράρτημα του Αιγίου, μετά το 2018. Η αναβλητικότητα που είχαν εισπράξει στελέχη του Δήμου όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, δείχνει να έδωσε τη θέση της σε ελπιδοφόρα κινητικότητα, παρά την αναμονή μέχρι 5 Ιανουαρίου, οπό- τε και θ’ ανακοινωθεί η τελική απόφαση του υπουργείου. 

Ο Θ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 

Ο δήμαρχος Θαν. Παναγόπουλος, που δεν έκρυβε προ ημερών την έντονη ανησυχία του για την έκβαση της προσπάθειας, κληθείς από την «Π» να εκφράσει τις απόψεις τους για τις τελευταίες εξελίξεις, εμφανίστηκε απολύτως σαφής: «Είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύω ότι το θέμα θα κλείσει θετικά για την κοινωνία, με την παραμονή του τμήματος». Ο κ. Παναγόπουλος δεν έκρυψε -με τον πλέον θερμό τρόπο- να υπογραμμίσει τον ρόλο της βουλευτού κ. Αναγνωστοπούλου (εντός και εκτός κυβέρνησης) για το παναιγιάλειο αίτημα, αποδίδοντας σε αυτή τη θετική εξέλιξη των πραγμάτων. «Εχει γίνει, καιρό τώρα, μία πολύ σπουδαία δουλειά, κυρίως από την πρώην υπουργό. Εχει κοπεί κυριολεκτικά. Της είμαστε όλοι ευγνώμονες για το ΤΕΙ». 

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ 

Ωστόσο, μέχρι τελικής έκβασης, υπάρχουν στην περιοχή και άλλες σκέψεις, ιδιαιτέρως για αυτή τη χρονική στιγμή που το θέμα υφίσταται ακόμα ανοιχτό. «Σε μία μνημονιακή Ελλάδα, είναι δύσκολο να γίνουν πια νέα τμήματα, γι΄αυτό και η απόφαση παραμονής του επίμαχου είναι πολύ σημαντική υπόθεση για το ΑΤΕΙ και τον τόπο» σημειώνει ο βοηθός δημάρχου Χρ. Σπηλιωτόπουλος, ενώ η αντιπολίτευση ακολουθεί πιο σκληρή γραμμή. 

Ο Σ, ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 

Ο αρχηγός της μειοψηφίας και τ. δήμαρχος Στ. Θεοδωρακόπουλος -που κατάφερε με προσωπική πρωθυπουργική παρέμβαση το 2013 να κρατήσει τουλάχιστον το Τμήμα Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο- σήμερα, λέει: «Είμαστε στο μηδέν. Κλείνει η Βουλή και φοβάμαι πως στις 6/1 που θ’ ανοίξει ίσως είναι αργά. Έπρεπε να κλείσει το θέμα με τη Σία, γιατί... Σίες δεν υπάρχουν πολλές και πράγμα- τι πρέπει να της αναγνωριστεί η προσπάθεια, που όμως δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει». 

Ο ΧΡ. ΛΑΪΝΑΣ 

«Με ευχές και με παρακάλια δεν γίνεται δουλειά» υποστηρίζει, τέλος, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στον Δήμο, Χρ. Λαϊνάς.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top