Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της αξιολόγησης και της παρουσίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, μετά τη συνάντηση, χθες, της Ανγκελα Μέρκελ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα 

Οι πληροφορίες από το Βερολίνο λένε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος εκτός από τον «πάγο» που έβαλε στην πολιτική λύση, παραπέμποντας την Ελλάδα στους Θεσμούς και το Eurogroup, φέρεται να έκανε παρέμβαση υπέρ του ΔΝΤ αλλά και ύψωσε ασπίδα προστασίας στον Β. Σόι- μπλε που δέχεται επιθέσεις από την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δίωρη συνάντηση που είχαν η κ. Μέρκελ ξεκαθάρισε στον Έλληνα πρωθυπουργό πως χωρίς τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δεν μπορεί να υπάρξει χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος. Μάλιστα, φέρεται να ζήτησε όχι απλή συμμετοχή στο πρόγραμμα αλλά ενεργή παρουσία του ΔΝΤ. 

Επιπλέον, η Ανγκελα Μέρκελ ζήτησε να πέσουν οι τόνοι, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όποιος επιτίθεται στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επιτίθεται σε μένα». 

Αν επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες, αλλάζουν άρδην, προς το χειρότερο, οι εξελίξεις για την Ελλάδα καθώς ούτε το Ταμείο μπορεί να φύγει (κάτι που άλλωστε δεν θέλει και ο Β. Σόιμπλε) και η κυβέρνηση οφείλει να διαπραγματευτεί με το ΔΝΤ για τα επόμενα χρόνια.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top