Στο θέμα, που έφερε στη δημοσιότητα η «Π» και συζητήθηκε πανελληνίως, αφορά δε στις γραπτές οδηγίες του διοικητή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών για τη νοσηλεία μουσουλμάνων προσφύγων, παρενέβη ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, διαφωνώντας κάθετα με το περιεχόμενό τους. Στην αναφορά του Θ. Πισιμίση, πως εάν στο κρεβάτι του ασθενούς υπάρχει κάποια εικόνα ή σταυρός αυτά θα πρέπει να αφαιρούνται, ο Ιεράρχης διερωτάται «αν αγνοεί πως βρίσκεται σε μια ορθόδοξη χώρα» κι αν ακόμα «συλλογίζεται πως οι μουσουλμάνοι φονεύουν,λεηλατούν και υπονομεύουν την ηρεμία της ελληνικής κοινωνίας». 

Ο Μητροπολίτης θέτει όμως και ευθύ ερωτήματα για τον διοικητή, όπως για παράδειγμα για το «αν μισθοδοτείται από τη μουσουλμανική μειονότητα ή από το ελληνικό Δημόσιο», εκφράζοντας την έντονη αγανάκτησή του και προτρέποντας τον κ. Πισιμίση να καλέσει κοντά του «τα λιονταράκια του Χαλιφάτου», δηλαδή παιδιά 12 έως 15 ετών «ανήλικους τζιχαντιστές», για να τα προστατεύσει. Στο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα μόλις χθες, ο Αμβρόσιος πάντως εμμένει στην πολυδιατυπωμένη του άποψη ότι «οι μουσουλμάνοι μετανάστες ήλθαν στη χώρα με αποστολή να εξαφανίσουν την Ορθοδοξία ή την ελληνική ταυτότητα», παραπέμποντας και στην απόφαση του Τούρκου προέδρου Τ. Ερντογάν να απαγορεύσει σε γερμανικό σχολείο της Κωνσταντινούπολης να γιορτάσει τα Χριστούγεννα. 

«Πράκτορες του Ισλαμισμού ή προσκυνημένους για δήθεν ανθρωπιστικούς λόγους η Ελλάδα δεν τους χρειάζειται. Είναι όργανα της καταστροφής. Καταστρέφουν την ελληνοχριστιανική παράδοση» καταλήγει.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top