ολές κατά της διοίκησης της ΔΕΥΑΠ εκτόξευσε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Καυκάς. Αφορμή αποτέλεσε η παραδοχή των διοικούντων ότι το δίκτυο ύδρευσης που χρησιμοποιούνται αμιαντοσωλήνες υπολογίζεται σε 50 χιλιόμετρα σύμφωνα με εκτιμήσεις της υπηρεσίας, ενώ την κατηγορεί ότι ακολουθεί ένα τεχνικό πρόγραμμα που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο χωρίς να κατασκευάζονται νέες υποδομές. 

Ο Γ. Καυκάς εκκίνησε την κριτική του στην πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΠ, με τη διαπίστωση ότι από το τεχνικό πρόγραμμα του 2017 λείπουν παρεμβάσεις και έργα που έπρεπε να είχαν εκτελεστεί το έτος που ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες. Εφερε σαν παράδειγμα την μη αντικατάσταση τμημάτων του δικτύου ύδρευσης που χρησιμοποιούνται σωλήνες από αμίαντο, κυρίως σε πρώην καποδιστριακούς δήμους (π.χ. Μεσσάτιδα). Παράλληλα, έθεσε ζήτημα για τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού με λύματα από τις περιοχές της αρκτικής πλευράς. 

Σύμφωνα με τον Γ. Καυκά η διοίκηση της ΔΕΥΑΠ απάντησε ότι οι υπηρεσίες υπολογίζουν στα 50 χλμ. το μήκος του δικτύου που χρησιμοποιούνται σωλήνες αμιάντου. Το δε κόστος για την αντικατάστασή του εκτιμήθηκε στα 10 εκ. ευρώ και παραπέμφθηκε στο μέλλον. 

«Είναι αδιανόητο μια δημοτική αρχή δύο ετών να μην έχει αντικαταστήσει ούτε ένα μέτρο δικτύου ύδρευσης με σωλήνες από αμίαντο. Με προβληματίζει ιδιαίτερα ότι δεν βλέπω να υπάρχει ένας σχεδιασμός για τα επόμενα 2-3 χρόνια, που να ορίζει ότι θα αντικατασταθεί το δίκτυο π.χ. 300 μέτρων σε μια συγκεκριμένη περιοχή της Πάτρας. Κάνουν σαν να μην υπάρχει πρόβλημα, ενώ παρατηρείται μεγάλη υστέρηση στην υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος» δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top