λειστό θα παραμείνει το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Πατρέων στο παλιό λιμάνι μετά την πτώση τμήματος της οροφής (όπως έγραψε η «Π»). Ο αντιδήμαρχος Σάκης Πλέσσας δήλωσε ότι οι τεχνικές υπηρεσίες αποφάνθηκαν πως δεν υπάρχει στατικό πρόβλημα. Για αδιαφορία στην ασφάλεια εργαζόμενων και κοινού κατηγόρησε ο Κώστας Χριστόπουλος τη δημοτική αρχή. Ο Δήμος ανακοίνωσε χθες το κλείσιμο της υπηρεσίας έως και την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, «λόγω των αναγκαίων εργασιών επισκευής τμήματος της οροφής που υπέστη μικρές φθορές, εξαιτίας των σφοδρών ανέμων». Οι δημότες θα εξυπηρετούνται στο μεσοδιάστημα από τα ΚΕΠ: Ρίου, Μεσσάτιδας, Παραλίας και Βραχνεΐκων. 

Ο ΑΕΡΑΣ 

Ο αντιδήμαρχος διοίκησης, Σ. Πλέσσας, δήλωσε στην «Π» ότι οι τεχνικές υπηρεσίες απέδωσαν την πτώση κομματιών της οροφής στον αέρα που εισέρχεται από το βόρειο τμήμα του κτιρίου. Μη έχοντας έξοδο διαφυγής πιέζει τις γυψοσανίδες, με αποτέλεσμα αυτό που έζησαν εργαζόμενοι και πολίτες το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης. «Θα κλείσουμε το βόρειο τμήμα από το ταβάνι και πάνω για να μην μπαίνει ο αέρας και να δημιουργεί αυτές τις πιέ- σεις. Το ίδιο θα γίνει και στο διπλανό χώρο του χορευτικού τμήματος» πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος. Ο Σ. Πλέσσας απάντησε στο σχετικό ερώτημα της «Π» ότι θα συνεχιστεί η αναζήτηση χώρου για τη μετεγκατάσταση του ΚΕΠ. Διερευνήθηκε ως λύση, το προηγούμενο διάστημα, το ισόγειο του νέου δημοτικού κτιρίου στην οδό Παντανάσσης. Η απάντηση ήταν αρνητική επειδή η οικοδομική άδεια αναφέρει ότι πρόκειται για πιλοτή και δεν επιτρέπεται από το νόμο. 

Ο Κ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ 

«Το χθεσινό περιστατικό στο ΚΕΠ του Δήμου Πατρέων φανερώνει, αφενός την έλλειψη στρατηγικής, οργάνωσης και συντήρησης της ακίνητης δημοτικής περιουσίας, και αφετέρου το πραγματικό πρόσωπο της παράταξης Πελετίδη που μετατρέπεται σε σκληρό εργοδότη όταν αναλαμβάνει θέση εξουσίας» σχολίασε ο επικεφαλής της «Νέας Πόλης», Κώστας Χριστόπουλος, με αφορμή το περιστατικό στο ΚΕΠ. Κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για αδιαφορία «απέναντι στις προ- ειδοποιήσεις που απεύθυναν οι εργαζόμενοι του ΚΕΠ σε θέμα- τα ασφάλειας των ίδιων και των πολιτών που συναλλάσσονται με την υπηρεσία», υποχρεώνοντας το προσωπικό να προσφύγει στις εισαγγελικές αρχές, «για να βρεθεί μια λύση που δεν είναι ικανή να δώσει η δημοτική αρχή επί δυόμισι χρόνια». 

ΕΥΘΥΝΕΣ 

Στο επιχείρημα της οικονομικής δυσπραγίας του Δήμου, ο Κ. Χριστόπουλος αναφέρει: «Εβαλαν στην μια πλευρά της «ζυγαριάς» τα οικονομικά δεδομένα (έχοντας αυξήσει υπέρογκα τα δημοτικά τέλη), και στην άλλη πλευρά την ασφάλεια ανθρώπινων ζωών. Κι αποφάσισαν ότι τα χρήματα είναι σημαντικότερα… Μπράβο τους!». Και καταλήγει: «Όσο κι αν προσπαθεί η δημοτική αρχή να υποτιμήσει όσα βιώνουν οι εργαζόμενοι στο ΚΕΠ τα τελευταία χρόνια, δεν θα ξεφύγει από τις ευθύνες που την βαραίνουν. Εκτός κι αν ευθύνεται η αντιπολίτευση, η προηγούμενη δημοτική αρχή, η ΕΕ κ.ο.κ. –και- για την κατάρρευση της οροφής του ΚΕΠ. Οι μάσκες πέφτουν όταν μιλούν τα γεγονότα κύριοι της δημοτικής αρχής…». 

Η ΡΑΠ 

«Ανικανότητα, αδιαφορία, ανεπάρκεια, τα τρία άλφα της δημοτικής αρχής αναδεικνύονται, με τραγικό τρόπο, στην περίπτωση του ΚΕΠ» σχολίασε η δημοτική παράταξη για το συμβάν και προσθέτει: «Τέτοια σοβαρά προβλήματα απαιτούν ανάληψη ευθύνης, παρεμβάσεις και λύσεις από τη δημοτική αρχή, που ισχυρίζεται ότι αφουγκράζεται τα προβλήματα των εργαζομένων, και όχι αδιαφορία και «κουκούλωμα» για να μην φαίνονται και να μην δημοσιοποιούνται ώστε να μην χαλάσει η ωραιοποιημένη βιτρίνα της δημοτικής αρχής...Πρέπει να μεταφερθεί άμεσα στο κέντρο της πόλης με δυνατότητα άνετης και ασφαλούς πρόσβασης όλων των δημοτών, εξασφαλίζοντας αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας στους υπαλλήλους αλλά και τους δημότες που εξυπηρετούνται πρωί απόγευμα».
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top