Καλύτερες μέρες, μετά από μία μακρά περίοδο στασιμότητας σε όλα τα επίπεδα,αναμένονται με τη νέα χρονιά στο Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας, κάτι που αποτελεί πλέον κοινή πεποίθηση εργαζομένων αλλά και του δήμου Αιγιάλειας. Η πρόσφατη συνάντηση- συζήτηση αντιπροσωπείας της νοσηλευτικής μονάδας με τον υπουργό Υγείας Ανδ. Ξανθό στην Πάτρα, όσο και αν παρήλθε φτωχή από δεσμεύσεις για λύσεις, φαίνεται να έδωσε ωστόσο το έναυσμα για προβληματισμό, λήψη κάποιων αποφάσεων και εγρήγορση των τοπικών αρχών. 

ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ 

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η «Π», εκτός των τεσσάρων συμβασιούχων υπαλλήλων (παραϊατρικό προσωπικό) που θα προσληφθούν, για ένα χρόνο μέσω ΟΑΕΔ, στο ΓΝΑΑ αναμένεται σύντομα και ένας μόνιμος Ραδιοακτινολόγος, κάτι που ως «πακέτο» θα οδηγήσει αμέσως αμέσως σε τρεις βάρδιες του Ακτινολογικού Τμήματος, το οποίο καιρό τώρα πάσχει, με αδύνατη τη νυχτερινή του λειτουργία, που σημαίνει αναγκαστική παραπομπή σε νοσοκομείο της Πάτρας ή καθυστέρηση της παροχής φροντίδας την επόμενη μέρα. Δεν αποκλείεται, παράλληλα, να επιτευχθεί και η επαναλειτουργία του αξονικού τομογράφου, που αποκτήθηκε το 2008 αλλά ελάχιστα έχει λειτουργήσει. 

ΝΕΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ 

Μέσα στο α’ τρίμηνο του 2017, το νοσοκομείο δεν αποκλείεται να έχει όμως και τρεις επιπλέον μόνιμους ιατρούς. Πρόκειται για χειρουργό, παιδίατρο και αναισθησιολόγο, των οποίων η κρίση έχει «παγώσει» λίγο πριν το στάδιο των ενστάσεων. Η άφιξη του νέου διοικητή, στις αρχές του έτους, θα ξεμπλοκάρει τη διαδικασία, αφού απαραιτήτως απαιτείται η παρουσία του για τη σύγκλιση των Συμβουλίων Κρίσεων του νέου επιστημονικού προσωπικού.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top