Το μήνυμα ότι δεν είναι ώρα να συζητηθεί ο χωρισμός Κράτους – Εκκλησίας έστειλε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μιλώντας στη Βουλή στην Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς. Παράλληλα «κάλυψε» και τις ακραίες φωνές στους κόλπους της Ιεραρχίας λέγοντας ότι κάνουν λάθος, αλλά δεν θα τους κόψει το κεφάλι. Ο Ιερώνυμος ζήτησε να αποδοθεί στην Εκκλησία η περιουσία της για να κάνει εκείνη φιλανθρωπικό έργο. 

«Δεν πρέπει να παίζουμε με τέτοια πράγματα. Όλοι έχουμε παιδικές αρρώστιες που μας σπρώχνουν. Έχουμε ιδεοληψίες. Το καράβι βουλιάζει και άμα βουλιάξει δεν γλυτώνει ούτε το αφεντικό ούτε ο μούτσος», είπε ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε ότι ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στη συνάντηση που είχαν «ευγενικός είναι, μου είπε έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε». Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία ρώτησε τον Ιερώνυμο για τις ακραίες φωνές ιεραρχών. «Ποιος θα τον τιμωρήσει;», ρώτησε ο αρχιεπίσκοπος. «Ακόμη και αν είναι φωνές μίσους;» επέμεινε η Α. Καββαδία. «Νομίζετε ότι αυτοί δεν εκπροσωπούν ανθρώπους;», την ρώτησε ο αρχιεπίσκοπος. «Αυτές οι φωνές τι σχέση έχουν με το χριστιανικό μήνυμα αγάπης;», είπε η βουλευτής. «Θα του πω ότι κάνει λάθος, αλλά δεν μπορώ να του κόψω το κεφάλι», κατέληξε ο Ιερώνυμος; 

Για το θέμα του χωρισμού κράτους – Εκκλησίας ο αρχιεπίσκοπος επισήμανε ότι «όταν έχω λογισμούς με απασχολεί εσωτερικά. Εξωτερικά δεν με απασχολεί το θέμα, γιατί ξέρω ότι είμαστε εθισμένοι στα λόγια και ξέρω ότι θα αργήσει να έρθει μία ώρα που (θα συζητηθούν) σοβαρά θέματα που απασχολούν τον τόπο και την Εκκλησία».
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top