Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών Παναγιώτη Μεϊδάνη προκάλεσε το δημοσίευμα της «Πελοποννήσου» στα τέλη Νοεμβρίου για τα πυρηνελαιουργεία στη Δυτική Αχαΐα. Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητάει από πταισματοδίκη να ξεκινήσει δικαστική έρευνα για την υπόθεση, προκειμένου να ξεκαθαριστούν οι λόγοι για τους οποί- ους στην Πάτρα, αλλά και τη Δυτική Αχαΐα, επί δύο ημέρες η μυρωδιά από τα πυρηνελαιουργία ήταν έντονη, δεδομένου ότι για να λειτουργήσουν είχαν λάβει σχετική άδεια πληρώντας μάλιστα συγκεκριμένες προδιαγραφές. Ο κ. Μεϊδάνης, όπως η «Π» πληροφορείται, το συγκεκριμένο ζήτημα δεν πρόκειται να το αφήσει στην τύχη του, μιας και πέρυσι είχαν προκληθεί σοβαρές κοινωνικές αντιδρά- σεις στην Δυτική Αχαΐα και το ζήτημα είχε απασχολήσει τόσο το δημοτικό συμβούλιο όσο και την Περιφέρεια. 

Η ΟΧΛΗΣΗ 

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι η όχληση από τα πυρηνελαιουργεία δεν είναι έντονη, κάτι που μπορεί να οφείλεται στο ότι φέτος η παραγωγή ελαιολάδου στη Δυτική Αχαΐα έχει μειωθεί σε ποσοστό 80% και έτσι ο πυρήνας που επεξεργάζεται από τις μονάδες είναι ελάχιστος. Ενδεχομένως και οι ίδιοι οι υπεύθυνοι των μονάδων να αποφάσισαν να λάβουν μέτρα μείωσης των ρύπων, όμως όλα αυτά θα ξεκαθαριστούν από την δικαστική διερεύνηση που ήδη έχει ξεκινήσει. Σημειωτέον ότι πέρυσι η λύση που είχε αποφασιστεί ήταν η δρομολόγηση μελέτης από την Περιφέρεια για να ξεκαθαριστεί εάν οι συγκεκριμένες οσμές είναι επιβλαβείς για την υγεία όσων διαμένουν σε κοντινή απόσταση από τις μονάδες ή όχι. 

Ο ΔΗΜΟΣ 

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας από την πλευρά του έκανε αυτοψία στις μονάδες δύο φορές και προχώρησε σε συ- στάσεις προς τους ιδιοκτήτες, να μην προκαλούν κοινωνική αναστάτωση. Διαπιστώνεται ωστόσο και ένα νομικό κενό, καθώς ενώ η Περιφέρεια κατά καιρούς έχει λάβει αποφάσεις για σφράγισμα των συγκεκριμένων μονών που η Αποκεντρωμένη με αντίθετες αποφάσεις της, τις αναιρεί.
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top