Σε πονοκέφαλο τείνει να εξελιχθεί η διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος λίγες μέρες πριν τις εορτές των Χριστουγέννων καθώς ολοένα και αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο ο αριθμός των προσφύγων που καταφθάνουν στην χώρα μας από τα μικρασιατικά παράλια.Μόνο μέχρι τις 07:30 το πρωί στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, βάσει των επίσημων στοιχείων που δίνει η κυβέρνηση έφτασαν 330 μετανάστες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το protothema.gr, πρόκειται για μετανάστες που απελευθερώθηκαν από τα κλειστά κέντρα στην Τουρκία με μεγάλο αριθμό εξ αυτών να έχουν εκδηλώσει παραβατική συμπεριφορά.

Η συγκυρία τρομάζει την κυβέρνηση καθώς η καθημερινή εισροή εκατοντάδων ανθρώπων, έρχεται μόνο έρχεται μετά τις δημόσιες απειλές του Ταγίπ Ερντογάν πως θα πλημμυρίσει την Ευρώπη με τους μετανάστες που έχει στο έδαφός της η Τουρκία, αλλά και μετά την αποκάλυψη πως θα ισχύσει ξανά το «Δουβλίνο» για την Ελλάδα που επιτάσσει επιστροφή στην χώρα μας όσων μεταναστών μπουν στην Ευρώπη από ελληνικό έδαφος.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, άτομα που βαρύνονται με αξιόποινες πράξεις και που προέρχονται από διάφορες χώρες της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής, της Ασίας, ακόμη και τη Τζαμάικα ή την ίδια την Τουρκία, μεταφέρουν σαφές μήνυμα από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς την Ελλάδα και την Ευρώπη: Οτι ο «Σουλτάνος» δεν πρόκειται να διστάσει, εάν και όποτε ο ίδιος το αποφασίσει, να υλοποιήσει τις απειλές του. Για λόγους που αφορούν στην εξωτερική και εσωτερική πολιτική του Τούρκου προέδρου, οι μετανάστες χρησιμοποιούνται σαν ανθρώπινη ασπίδα για την εκβιαστική επιβολή των θέσεων Ερντογάν.

Οι καιρικές συνθήκες, το κρύο του χειμώνα στο ανατολικό Αιγαίο, είναι ένας επιπλέον παράγοντας που δημιουργεί συνθήκες επείγοντος στην όλη κατάσταση, κάτι που γνωρίζουν και βεβαίως εκμεταλλεύονται στυγνά οι διακινητές μεταναστών προς την Ελλάδα.

Τα φορτώματα ανθρώπινων ψυχών σε υποτυπώδη και επικίνδυνα πλεούμενα όπως αυτά που άρχισαν να εμφανίζονται ξανά στη Λέσβο τις τελευταίες ημέρες, εξυπηρετούν την επιθετική ρητορική του Ταγίπ Ερντογάν. Ο οποίος προσπαθεί να αποσπάσει ωφελήματα για την Τουρκία επικαλούμενος μιας δικής του έμπνευσης «νόμιμη άμυνα». Οι πιέσεις των Τούρκων προς την Ελλάδα πχ για το ζήτημα των 8 στρατιωτικών, ασκούνται μέσω διπλωματίας με συγκεκαλυμμένες απειλές του τύπου «παρακολουθούμε στενά το θέμα, η Ελλάδα γνωρίζει από χούντα και θα πρέπει να εκδόσει τους στασιαστές». Ταυτόχρονα όμως οι βάρκες με τους Αφρικανούς και λοιπούς παραβατικούς μετανάστες (και σε καμία περίπτωση πρόσφυγες από εμπόλεμες περιοχές όπως η Συρία) συνιστούν ένα είδος εκβιασμού -και μάλιστα στην πράξη.


Πηγή
 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top