Νίκος Παππάς: Η Πάτρα τεχνολογική πρωτεύουσα της Ελλάδας – Εκλογές το 2019-Συναντήσεις με φορείς Βολές κατά Σόιμπλε από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής
 

 

 

 

 

 

 

Βολές κατά Σόιμπλε από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής

Η Πάτρα έχει τις δυνατότητες να γίνει η τεχνολογική πρωτεύουσα της Ελλάδας. Αυτό τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία της ΕΣΗΕΠΗΝ στην Πάτρα.

Ο κ. Παππάς είχε επισκεφθεί νωρίτερα το Τεχνολογικό Πάρκο και την έδρα του Ανοικτού Πανεπιστημίου και όπως υπογράμμισε, η ανάπτυξη του τομέα των νέων τεχνολογιών, μπορεί να γίνει η «ατμομηχανή» της νέας δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός, τόνισε η Πάτρα με την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2017, και με το επιστημονικό προσωπικό και τις υποδομές που διαθέτει, δικαιούται να γίνει η τεχνολογική πρωτεύουσα της χώρας. Μάλιστα, δεσμεύθηκε ότι προς αυτή την κατεύθυνση η Πολιτεία θα πράξει τα δέοντα για να αναπτυχθεί ο τομέα των νέων τεχνολογιών.

Μάλιστα, σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι επιθυμία του είναι να μεταφερθεί το μοντέλο του Επιστημονικού Πάρκου και σε άλλες γωνιές της χώρας, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα επιλυθεί και το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο φορέας.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του thebest.gr, γιατί δεν συναντήθηκε με τον δήμαρχο Πατρέων και τον Περιφερειάρχη, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, είπε «μακάρι να μπορούσαμε», εννοώντας προφανώς ότι δεν υπήρχε χρόνος στο πρόγραμμά του.

Ωστόσο, δεσμεύθηκε ότι θα επισκεφθεί σύντομα και πάλι την Πάτρα (σε άλλο σημείο της συνέντευξης είπε σε ένα εξάμηνο), αφού έχει δουλέψει με τους συνεργάτες του για να έχει κάτι σημαντικό να ανακοινώσει.

Διέψευσε τα σενάρια εκλογών και δημοψηφίσματος

Ο Νίκος Παππάς ερωτήθηκε επανειλημμένα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, εάν η κυβέρνηση πρόκειται να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές ή σε δημοψήφισμα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Ο κ. Παππάς απέκλεισε κατηγορηματικά αυτά τα σενάρια και δήλωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά το 2019. Μάλιστα, απέδωσε τα σενάρια που διακινούνται από τη ΝΔ αλλά και από μερίδα του Τύπου, λέγοντας πως: «Τα σενάρια αυτά υπάρχουν στα μυαλά όσων πιστεύουν στην Αριστερή παρένθεση». Υπογράμμισε δε, ότι το σενάριο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες το χρησιμοποιεί ο αρχηγός της ΝΔ «για να κρατά το κόμμα του και τους βουλευτές του μετά το τελευταίο κρεσέντο πολιτικών λαθών».

Επίθεση σε Σόιμπλε

Ο Νίκος Παππάς εξαπέλυσε επίθεση στους δανειστές, με βολές προς τη Γερμανία, την οποία κατηγόρησε ότι αρνείται να παραδεχθεί λάθη και εμμονές. Παράλληλα, εξαπέλυσε βολές κατά του υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας Σόιμπλε για τον οποίο είπε, ότι δεν μπορεί να επικαλείται ότι έχει εκλογές και πως δεν μπορεί να πάει στο κοινοβούλιο. «Κοινοβούλιο έχουμε και εμείς» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Αγκάθι τα εργασιακά»

Απαντώντας σε ερώτημα για τη διαπραγμάτευση ο κ. Παππάς δήλωσε ότι παραμένει ανοικτό το θέμα των εργασιακών και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να λάβει θέση εάν επιθυμεί να υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Όσο για την επιστολή Τσακαλώτου προς τους θεσμούς, τόνισε ότι αυτή επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα τηρεί τα συμφωνηθέντα με τους εταίρους.

Χαρακτήρισε δε, ως «αστεία» την προσπάθεια της αντιπολίτευσης να δημιουργήσει εντυπώσεις για το θέμα.

Επίσκεψη στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο και σε αυτοματοποιημένο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ

πριν 16 λεπτά

«Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο δεν έχει αφήσει τις δυσκολίες και τις αμαρτίες του παρελθόντος να το κρατήσουν στάσιμο», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ, καθηγητή, Βασίλη Καρδάση.

Αναφερόμενος στο ανθρώπινο δυναμικό του ΕΑΠ, ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι αξιοποιεί τις δυνατότητες και ανοίγει νέους δρόμους για την εκπαίδευση των νέων και του εργατικού δυναμικού. Σχετικά με τα προγράμματα σπουδών, ο Νίκος Παππάς σημείωσε, ότι «το άνοιγμα σε νέες τεχνολογίες είναι ένα σημαντικό βήμα, το οποίο πρέπει να καταστεί κομμάτι ενός εθνικού στόχου, για να μπορέσει η Ελλάδα να ξεκολλήσει από τον πάτο της κατάταξης στους σχετικούς δείκτες ανάπτυξης των τεχνολογιών, πληροφορικής και επικοινωνιών».

Απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΕΑΠ, Βασίλη Καρδάση, είπε «ότι προσβλέπουμε στην αλληλοκατανόηση και στενή συνεργασία και πρέπει από κοινού, μέσα στους επόμενους μήνες, να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, ώστε ο αναξιοποίητος πόρος για διάθεση των νέων να σπουδάσουν και η δυνατότητα η δική σας να προσφέρετε σπουδές, μέσω των νέων τεχνολογιών, να βρεθούν σε μία ώσμωση, προκειμένου να έχουμε πάρα πολλά αποτελέσματα και για το εκπαιδευτικό μας σύστημα και για την εθνική μας οικονομία».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Καρδάσης είπε ότι «είμαστε σε πλήρη συνεννόηση και νομίζω ότι επίκειται μία μεγάλη συνεργασία με το υπουργείο σε μία κατεύθυνση που είναι κοινό όραμα και των δύο».

Στην συνέχεια, ο Νίκος Παππάς επισκέφθηκε το αυτοματοποιημένο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ, όπου συναντήθηκε με εργαζόμενους.

Αναφερόμενος στον ρόλο των ΕΛΤΑ, ο Νίκος Παππάς τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «το δίκτυο, ως υποδομή, είναι κάτι το ανεκτίμητο», διότι όπως πρόσθεσε, «πάνω στο δίκτυο των ΕΛΤΑ μπορούν να ενταχθούν ποικίλες υπηρεσίες».

Στην συνέχεια ανέφερε, ότι «θα πρέπει όλοι μας να υπερβάλλουμε εαυτόν, διότι πολλοί επιθυμούν τα ΕΛΤΑ να είναι ο φτωχός συγγενής αυτής της βαριάς βιομηχανίας και υποδομής των ταχυδρομείων». Επίσης τόνισε, ότι «εργαζόμενοι, διοίκηση και πολιτική ηγεσία, μπορούμε να αποδείξουμε σε όλα τα επίπεδα, ότι θα φέρουμε τα ΕΛΤΑ εκεί που αξίζει να είναι».


 

 Φάνης Βγενόπουλος

 

Πηγή

 
ONLINE-PRESS © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top